Ministrul Muncii: Varsta a treia dispune de un imens capital social si economic

Marti, 09 Iulie 2013, ora 23:53
1796 citiri
Ministrul Muncii: Varsta a treia dispune de un imens capital social si economic

Varsta a treia dispune de un imens capital social si economic care nu trebuie ignorat, mai ales in conditiile posibilei accelerari a procesului de imbatranire din Romania, a declarat marti ministrul Muncii, Mariana Campeanu, la o intalnire organizata de Primaria Sectorului 4 in colaborare cu Comunitatea Sant'Egidio din Italia.

"Romania se inscrie in trendul european de crestere a numarului persoanelor varstnice raportat la numarul total al populatiei, cu mentiunea ca, daca se pastreaza conditiile actuale care definesc profilul demografic al tarii, vom putea inregistra in viitor o rata mai accelerata a procesului de imbatranire, fata de alte state europene.

Imbatranirii demografice trebuie sa ii gasim raspunsuri care sa conduca la transformarea asa-numitelor consecintele negative ale acestui proces in oportunitati, prin 'exploatarea', in sensul pozitiv al cuvantului, a imensului capitalul social si economic al populatiei de varsta a treia", a spus ministrul Muncii.

In opinia sa, "primul pas si cel mai important este schimbarea mentalitatii si recunoasterea rolului si locului seniorilor in societate si familie, iar reala provocare consta in a cladi un mediu de viata prietenos, in care a fi varstnic nu echivaleaza numai cu situatia de asistat".

In contextul socio-economic actual, batranetea este din ce in ce mai mult considerata un risc de excludere sociala, si de aceea protectia sociala a persoanelor varstnice se regaseste ca tema prioritara si in Programul de Guvernare 2013-2016.

Ministrul Muncii a mai aratat ca programele de interes national vor continua "cu noi modalitati de suport pentru autoritatile administratiei publice locale si organizatiile neguvernamentale care acorda servicii sociale pentru populatia varstnica".

Marti, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu, a participat la conferinta "Valoarea vietii persoanelor in varsta: un camin deschis orasului" de la Centrul de Ingrijire si Asistenta nr. 1 din Sectorul 4, organizata de Comunitatea Sant'Egidio din Italia, in colaborare cu Primaria Sectorului 4, si facilitata de Ministerul Muncii.

Comunitatea Sant'Egidio, organizatie caritabila dedicata sprijinului persoanelor varstnice, a stabilit de mai bine de zece ani o legatura constanta cu batranii din Centrul de Ingrijire si Asistenta nr. 1 din Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Mariana Campeanu batrani, #batrani capital economic social , #ministrul Muncii