Ministrul muncii nu sustine majorarea alocatiei pentru copii

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 21:502534 citiri
Ministrul muncii nu sustine majorarea alocatiei pentru copii

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, vineri, ca nu sustine propunerea privind majorarea alocatiei de stat pentru copii, deoarece nu sunt fonduri.

"Clar nu sustin aceasta propunere, pentru ca nu exista fonduri. O sa merg in Parlament si o sa sustin acest lucru. Am putea sa dam si mii de lei, dar am spus foarte clar ca majorarea alocatiei cu un leu inseamna patru milioane de lei noi lunar.

Ideea pe care Guvernul o promoveaza este sa ajutam acei copii care sunt intr-adevar foarte saraci si sunt si alte forme decat a da o suma de bani parintilor, care nu intotdeauna ii folosesc pentru copii", a sustinut Mariana Campeanu, arata Mediafax.

Ministrul a adaugat ca ceea ce ar trebui sa faca Guvernul este sa creasca alocatia de sustinere a familiilor cu multi copii.

"Spre exemplu, ar trebui sa le oferim o masa calda, sa le oferim posibilitatea de a-si procura rechizite scolare, eventual chiar si imbracaminte pentru copiii foarte saraci. La astfel de masuri se gandeste Guvernul.

Ele sunt in proces de desfasurare. Prima a fost sa ridicam nivelul pentru care acordam aceasta alocatie de sprijin, de la 300 si ceva de lei la peste 500, deci eu cred ca este o crestere majora si intra multe familii care au multi copii", a mai spus ministrul.

Senatorii din Comisia de Munca au dezbatut, marti, o propunere legislativa de majorare a alocatiei pentru copii de la 42 la 200 de lei, hotarand sa amane votul pentru a o putea invita Mariana Campeanu, astfel incat sa poata fi stabilit cuantumul ce poate fi suportat din buget.