Ministerul Muncii: Peste 130 de proiecte POSDRU, reverificate

Duminica, 01 August 2021, ora 11:171641 citiri
Ministerul Muncii: Peste 130 de proiecte POSDRU, reverificate
Foto: Arhiva

Peste 130 de proiecte din cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) au fost reverificate, dintr-un total de 226 de cereri de rambursare, urmand ca procesul sa se realizeze pana la 20 iulie, au declarat reprezentantii Ministerului Muncii.

"Verificarile au constat in analiza tuturor documentelor aferente noului esantion generat in urma modificarii gradului de risc in C si au drept scop certificarea sumelor solicitate de beneficiari spre rambursare. In acest moment rata de eroare, urmare a verificarilor efectuate, se incadreaza in limitele prevazute de regulamentele europene, adica 2% din valoarea cheltuielilor verificate", au mai spus sursele citate.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, declara in mai ca a luat "o masura dura si radicala", aceea de a verifica toate cele aproximativ 2.900 de proiecte POSDRU, primele care vor fi verificate urmand sa fie cele care trebuie sa primeasca o rambursare.

"Tinand cont de faptul ca s-au intamplat si constatat multe nereguli, am luat o masura dura si radicala: aceea de a verifica toate proiectele Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Acest lucru nu inseamna ca intrerupem derularea proiectelor, ca nu mai facem plati, chiar daca ele vor fi intrerupte de Comunitatea Europeana.

Vom face in continuare plati din bugetul Romaniei, dar acele proiecte care trebuie sa primeasca o rambursare, acelea vor fi primele care vor fi verificate. Vrem sa prezentam o garantie totala si viabila Comisiei Europene ca sa nu pierdem fondurile din acest program, care sunt necesare", a mentionat Campeanu.