Mariana Campeanu: Vom reintregi salariile si restituim CAS-ul incasat ilegal pensionarilor

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 10:35
4943 citiri
Mariana Campeanu: Vom reintregi salariile si restituim CAS-ul incasat ilegal pensionarilor
Foto: Realitatea TV

Mariana Campeanu, propusa de premierul desemnat Victor Ponta sa preia Ministerul Muncii, a dat asigurari ca noul Guvern va reintregi salariile cu 15% si va restitui CAS-ul incasat ilegal si abuziv pensionarilor.

"Ce pot sa confirm este ca vom reintregi slariile cu 15% si ca vom restitui pensionarilor banii din asigurarile de sanatate, luati abuziv si ilegal. Obiectivul nostru este sa respectam decizia Curtii Constitutionale si sa dam banii inapoi pensionarilor si sa crestem salariile bugetarilor.

Pana la finalul anului, in transe egale, vom restitui CAS-ul pensionarilor. Daca gasim 5 miliarde la buget, asa cum se spune, dam banii mai repede", a declarat Mariana Campeanu, miercuri, la Realitatea TV.

Voinescu: Guvernul Ponta sfideaza orice rigoare politica

"Conteaza sa stim de unde vom lua banii, conteaza ce vom gasi. O sa spunem cand vom avea toate datele si cand se va incheia si un audit pe care vrem sa-l facem", a tinut sa sublinieze Campeanu.

Intrebata de ce a acceptat sa preia Ministerul Muncii, pesedista a declarat ca "din resposabilitate": "Am acceptat din responsabilitate. In general, stiu ce se intampla la minister (Ministerul Muncii - n. red.), stiu cum pot sa repar ce e de reparat. Vom reduce CAS-ul la angajator, dar nu acum, ci intr-un program de 4 ani. Acum avem un buget care nu a fost construit de noi si trebuie sa reparam ce putem cu banii dati de ei", a adaugat Mariana Campeanu.

"Daca nu o sa gasim acei bani, sigur ca ne asteapta o rectificare bugetara pentru restituirea salariilor si cautarea surselor pentru restituirea contributiei de sigurari sociale. Dar sigur este ca le vom face. Eu am avut o propunere pe care am oferit-o vechiului Guvern de restituire a contributiei de asigurari de sanatate pana la sfartitul anului in transe egale prin diminuarea sumelor catre Casa de Asigurari de Sanatate, trebuie sa vedem cat reprezinta aceasta suma care urmeaza sa o dam, daca acopera sau nu, sa stabilim daca aceasta restituire se face asa cum am propus eu sau vom gasi o sulutie mai buna. Daca vom gasi acei bani cu care se lauda acum vechiul Guvern, 5 miliarde care nu stim pe unde sunt ascunsi o sa reanalizam problema si o sa comunicam in momentul respectiv", a sustinut Campeanu.

Premierul desemnat al Muncii vrea ca somajul sa nu mai creasca. "Daca in aceste 6 luni este greu sa creezi locuri de munca cu un buget construit de altii, cel putin sa stopam declinul, mai ales, sa stopam cresterea somajului", a explicat Mariana Campeanu.

Intrebata de jurnalisti despre revenirea indemnizatiilor pentru mame, Campeanu a spus ca ele trebuie sa fie in atentia construirii noului buget: "Eu cred ca ele trebuie sa fie in atentia construirii noului buget. Pentru ca in acest buget aceste lucruri care le afiseaza sau le-au afisat vechii guvernanti nu sunt prinse in bugetul pe care ei l-au construit. Pana nu o sa vedem si nu o sa analizam situatia fiecarui minister nu putem da verdicte clare: da sau nu".

Cezar Preda: Cred ca Guvernul Ponta va fi condus de la sediul Grivco

Mariana Campeanu a fost propusa de premierul desemnat Victor Ponta sa conduca Ministerul Muncii, functie pe care a mai ocupat-o si in Guvernul Tariceanu, incepand cu data de 25 septembrie 2008. Inainte de numirea sa ca ministru, Campeanu a condus Casa Nationala de Pensii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mariana Campeanu reintregire salarii, #Mariana Campeanu CAS pensionari, #Mariana Campeanu Guvern Victor Ponta , #stiri Mariana Campeanu