Fiul ministrului Mariana Campeanu, acuzat de DNA de un tun de 1 milion euro (Video)

Luni, 27 Mai 2013, ora 23:04
4090 citiri
Fiul ministrului Mariana Campeanu, acuzat de DNA de un tun de 1 milion euro (Video)

Fiul ministrului Muncii, Mariana Campeanu, este acuzat de DNA ca a prejudiciat Registrul Auto Roman (RAR) cu peste 1 milion de euro prin cumpararea unui teren supraevaluat. Flavius Campeanu este director tehnic al RAR.

Flavius Campeanu este acuzat de procurorii DNA ca a avizat achizitionarea de catre RAR a unui teren la un pret mult mai mare fata de cel anuntat public. Prejudiciul inregistrat este de de 1.076.509 euro.

"In perioada 3 iunie - 16 septembrie 2008, inculpatii Crapatureanu Ovidiu, director general al R.A.R. - R.A. si Campeanu Flavius Cristian, director tehnic, sub pretextul construirii unui poligon de incercari autovehicule, au facut demersuri pentru achizitionarea unui teren in suprafata de 536.140 mp., situat in extravilanul comunei Roata de Jos, judetul Giurgiu, la un pret cu mult mai mare decat valoarea sa de piata, cauzand R.A. R.A.R. un prejudiciu in cuantum de 1.076.509 euro, reprezentand diferenta dintre pretul de achizitie (1.179.508 euro) si valoarea de piata a terenului (102.999 euro) la data cumpararii.

Terenul a fost achizitionat prin incalcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vanzare bunuri imobile, la un pret de 2,2 euro/m2, in conditiile in care vanzatorul terenului anuntase public, prin mijloace de informare in masa, o oferta de vanzare a terenului la pretul de 0,75 euro/m2.

De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de inculpatul Campeanu Flavius Cristian, in calitate de director tehnic, a fost intocmit nedocumentat si nerealist, atat din punct de vedere al costurilor de amenajare cat si al dimensiunilor. Astfel, configuratia terenului pentru construirea poligonului a fost modificata de mai multe ori pentru ca, in final, sa corespunda cu suprafata de teren oferita spre vanzare", se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie.

DNA: Ministrul Mariana Campeanu stia de spaga luata de angajati

Procurorii mentioneaza ca pentru recuperarea prejudiciului s-a instituit sechestru asiguratoriu asupra unor bunuri si immobile apartinand celor doi inculpati.

Atat fiul ministrului Muncii cat si directorul RAR au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Flavius Campeanu DNA, #Mariana Campeanu DNA, #fiu ministrul Muncii DNA , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza Ianis
Ianis
rank 1
Nici macar n-ati rumegat comunicatul DNA!
Poza danciu
danciu
rank 4
Fiul ministrului Mariana Campeanu