DNA: Ministrul Mariana Campeanu stia de spaga luata de angajati

Vineri, 24 Mai 2013, ora 14:57
6276 citiri
DNA: Ministrul Mariana Campeanu stia de spaga luata de angajati
Foto: Arhiva Ziare.com

Directia Nationala Anticoruptie a transmis, vineri, ca ministrul Muncii, Mariana Campeanu, stia despre o mita pe care au luat-o subordonatii sai, pentru trucarea unui concurs.

Este vorba despre competitia pentru ocuparea unui post la Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU).

Potrivit unei interceptari telefonice dintre directorul de cabinet al Marianei Campeanu si consilierul sau, din data de 7 decembrie 2012, ministrul Muncii ar fi stiut despre mita, transmite Realitatea TV. Procurorii DNA au facut mai multe interceptari telefonice in acest dosar.

Conform rechizitoriului procurorilor DNA, prezentat de rNews, Paula Manuceanu, consilierul Marianei Campeanu, a trimis pe mail raspunsurile pentru variantele I si II, iar cel care trebuia sa ocupe postul scos la concurs, Paul Cristian Ferchedau, nu a invatat raspunsurile, ci le-a copiat in telefonul mobil.

In interceptarile telefonice ale conversatiei dintre directorului de cabinet, Iuliana Corut, si consilierul ministrului Muncii, Corut ii spune lui Manuceanu ca "i-am povestit lu' doamna ca... sa stii ca i-am povestit lu' doamna ca noroc de tine", consilierul raspunzand: "Lasa, ca... sa fim sanatosi".

"Azi i-am povestit, de dimineata lu' doamna, radea doamna cu gura pana la urechi! I-am spus: doamna ministru, de ce radeti ca n-a fost chiar asa usor? Eram asa nervoasa, mi-a pocnit capul de durere!", ar mai fi spus Iuliana Corut.

Frauda la un concurs pe fonduri europene: Cinci persoane trimise in judecata

DNA a trimis in judecata cinci persoane pe care le acuza ca au contribuit la trucarea unui concurs pentru un post la DG AM POSDRU. Corut Iuliana, Manuceanu Paula, Dumitriu Simona, Bigan Cristiana si Ferchedau-Paul Cristian sunt cei trimis in judecata de DNA.

Potrivit DNA, la 24 octombrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a publicat pe pagina de Internet a institutiei un anunt pentru organizarea concursului de ocupare a functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul DG AM POSDRU.

Concursul urma a se derula in doua etape (proba scrisa si interviu), in zilele de 6 decembrie 2012, respectiv 11 decembrie 2012. La acest examen s-au inscris trei candidati, intre care si Paul Cristian Ferchedau.

Conform rechizitoriului, Paul Cristian Ferchedau a recunoscut in fata anchetatorilor ca a fraudat examenul si a aratat mailurile primite de la minister. Singurul lucru pe care l-a omis sa-l spuna a fost suma pe care ar fi platit-o pentru aceste servicii. In momentul in care a primit citatie, mama sa, Cristiana Bigan, inculpata si ea in dosar, a sunat-o pe Paula Manuceanu la minister sa-i spuna de audierea la DNA.

Circuitul mitei in dosarul concursului de la Ministerul Muncii

Ca urmare a interventiei inculpatei directorului de cabinet al ministrului Muncii, consilierul la cabinetul ministrului, a facut demersuri pentru ca Paul Cristian Ferchedau sa intre in posesia subiectelor la examenul organizat de minister.

In zilele de 30 noiembrie 2012 si 3 decembrie 2012, Paula Manuceanu a transmis Cristianei Bigan, mama candidatului, variantele de subiecte destinate sustinerii probei scrise prin intermediul e-mailului.

Dupa sustinerea probei de concurs, la 6 decembrie 2012, lucrarile au fost predate pe baza de borderou si au devenit documente oficiale aflate in pastrarea ministerului.

In schimbul interventiei pentru Paul Ferchedau Cristian, Iuliana Corut a pretins, in nume propriu de la mama candidatului, sume de bani, bunuri si alte foloase.

In schimbul inlocuirii lucrarii scrise, Iuliana Corut a pretins de la Cristiana Bigan foloase pentru Paula Manuceanu.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mariana Campeanu mita DNA, #frauda concurs Ministerul Muncii, #DNA frauda Mariana Campeanu , #ministrul Muncii