Campeanu spune ca ancheta despre pensionarea sotului a urmarit denigrarea ei

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 21:29
7046 citiri
Campeanu spune ca ancheta despre pensionarea sotului a urmarit denigrarea ei
Foto: puterea.ro

Mariana Campeanu, ministrul Muncii, sustine ca informatiile aparute in presa despre sotul sau, reprezinta un atac "nedeonologic si nesustinut de dovezi concrete", si scopul este alterarea imaginii sale "de profesionist si om politic".

"Mai grav decat atat, obiectul atacului il reprezinta intimitatea familiei mele, sotul meu nefiind persoana publica si neimplicat in politica sau in activitati de interes public. Consider ca informatiile difuzate in spatiul media nu raspund niciunui interes public legitim, avand drept unic scop denigrarea mea", spune Mariana Campeanu, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

"Intreg acest demers jurnalistic este nedeontologic si nesustinut de dovezi concrete, si isi propune ca scop evident si transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist si om politic si, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi intreprinse in acest sens", afirma ministrul Muncii.

Basescu, apel la Mariana Campeanu: Daca stie ca sotul nu este invalid, sa demisioneze

"Problemele de sanatate ale sotului meu, in prezent in varsta de 68 de ani, au fost facute publice in lipsa consimtamantului sau, desi divulgarea diagnosticului unei persoane este interzisa prin Legea nr. 95/2006, drepturile pacientului fiind ocrotite tocmai in virtutea caracterului extrem de personal al afectiunilor de care sufera", sustine Mariana Campeanu, care afirma ca are in vedere actiuni in justitie.

Ea isi apara sotul, pe Iulian Campeanu, despre care afirma ca a fost pensionat justificat pentru afectiuni neurologice.

"Din nefericire insa, inca din anul 2000 sotul meu a fost afectat de probleme neurologice care, nesupravegheate si netratate in mod corespunzator, au evoluat si au generat accidente vascular cerebrale astfel incat in intervalul 2004-2005, sotul meu a fost internat in repetate randuri.

Incetarea contractului de munca, survenita la 1 martie 2005, a fost determinata tocmai de faptul ca societatea la care isi desfasura activitatea a constatat ca Iulian Campeanu avea probleme de concentrare la locul de munca, absenta perioade lungi de timp, intr-un cuvant, activitatea sa nu se mai ridica la nivelul de exigenta al angajatorului", spune in comunicat Mariana Campeanu, care considera ca pensionarea acestuia nu a fost un favor.

Campeanu enumera si alte probleme medicale ale sotului sau, care ar suferi de un cancer operat, iradiat si chimio-tratat, are o enterita radica operata, prezinta agravarea consecintelor accidentului vascular (dementa mixta, parkinsonism, epilepsie cu crize complexe, cu manifestari specifice de pierdere a cunostintei, pierderi de echilibru, lipsa de orientare in timp si spatiu).

"Toate aceste manifestari nu sunt permanente, dar supravegherea trebuie sa fie continua", sustine ministrul Muncii, care afirma ca faptul ca sotul sau circula cu un autoturism al RAR este legal si ca poate prezenta probe justificative.

Informatiile contrazise de Mariana Campeanu au aparut intr-o ancheta publicata de Centrul de Investigatii Media, in care se afirma ca Mariana Campeanu, pe vremea cand conducea Casa de Pensii Ilfov, i-a acordat pe nedrept sotului sau, Iulian Campeanu, pensie si indemnizatie de insotitor, dupa ce acesta a fost incadrat in gradul I de invaliditate.

Miercuri seara, presedintele Traian Basescu a declarat ca face apel la ministrul Muncii, Mariana Campeanu, sa-si prezinte demisia daca stie ca sotul ei nu este invalid si nu are niciun handicap care sa il incadreze in gradul intai de invaliditate.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Mariana Campeanu denigrare anecheta sot, #Campeanu ancheta sot handicap denigrare, #Campeanu ancheta denigrare imagine familie , #ministrul Muncii