Campeanu: Sa avem grija de copiii nostri, avand in vedere cazurile tragice recente

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 18:40
1973 citiri
Campeanu: Sa avem grija de copiii nostri, avand in vedere cazurile tragice recente

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu, a transmis un mesaj intregii societati, solicitand mai multa grija fata de copiii din fiecare comunitate, avand in vedere cazurile tragice din ultima vreme, in care au murit copii.

"Ar trebui sa avem grija de copiii nostri. Copiii nostri nu inseamna numai copiii din familiile noastre, ci sunt si copiii vecinilor, si copiii romilor, si copiii abandonati, si copiii cu dizabilitati. Toti sunt copiii nostri si as dori ca societatea in ansamblu sa acorde mai multa atentie copiilor.

Ma refer aici in special la comunitatile locale. Sunt foarte trista ca la nivelul comunelor si satelor s-a pierdut acea grija pe care comunitatea o avea fata de copii, asa cum o stiu eu, in traditia noastra, a familiei de taran, care, incepand cu bunicul si pana la stranepot aveau grija unii de altii. Acest lucru as vrea sa revina in traditia familiei noastre", a spus ministrul Mariana Campeanu, precizand ca este un mesaj pe care il transmite intregii societati.

Ea a declarat, recent, ca urmeaza sa fie modificata Legea 272/2004 privind protectia drepturilor copilului, aratand ca sunt vizati minorii cu parintii plecati la munca in strainatate sau cei care ar putea fi exploatati prin participarea la activitati artistice si sportive.

"Avem si masuri de protectie impotriva parintilor care, din anumite interese materiale, nu se gandesc la interesul copilului atunci cand se despart si acesti copii trebuie protejati. Trebuie sa incercam sa asiguram o exercitare a autoritatii parintesti de catre ambii parinti, chiar daca un copil este lasat in grija unuia dintre parinti, si vrem sa crestem atributiile si chiar sa introducem sanctiuni impotriva autoritatilor locale care nu-si fac datoria", a mai spus Mariana Campeanu.

In legatura cu incendiile, ministrul Mariana Campeanu a spus ca a vorbit si cu vicepremierul Liviu Dragnea, solicitand ca in toate videoconferintele pe care le are cu prefectii sa-i atentioneze pe acestia sa revigoreze si activitatea aceasta.

"In viitor, incercam sa facem un program de cooperare interministeriala, pentru ca foarte multe dintre masurile care pot fi luate in sprijinul copiilor depind de mai multe ministere. Vom incerca sa facem un protocol de colaborare, pentru a identifica masurile pe care le vom putea lua impreuna. Prima discutie o vom avea cu Ministerul Sanatatii, dupa ce se termina ancheta cu ce se intampla cu copiii din maternitati", a mai spus demnitarul.

Sapte copii au murit, in ianuarie

Sapte copii au murit, de la inceputul anului, in propriile case, din cauza unor incendii izbucnite in lipsa parintilor.

In 9 ianuarie, in judetul Bacau, patru copii cu varste de patru, cinci ani si doi dintre ei, gemeni, de un an si sapte luni, au murit in urma unui incendiu puternic care le-a cuprins casa din satul Dealu Mare, comuna Magura, dupa ce tatal acestora a plecat la cumparaturi, lasandu-i singuri in locuinta.

Alte trei fete cu varste de doi, patru si, respectiv, cinci ani au murit, in 17 ianuarie, in urma unui incendiu care a cuprins locuinta familiei, din localitatea Nicolae Balcescu, judetul Constanta, acestea fiind lasate singure in casa.

Parintii au spus ca, in momentul izbucnirii incendiului, ei se aflau in gradina pentru a strange lemne si le incuiasera pe fete in casa, unde soba cu lemne era aprinsa.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Mariana Campeanu protejare copii, #Ministrul Muncii protejare copii, #copii morti incendii , #ministrul Muncii