Campeanu, despre manifestantii anti-gaze de sist: Oamenii au inceput sa nu se mai controleze

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 09:30
3558 citiri
Campeanu, despre manifestantii anti-gaze de sist: Oamenii au inceput sa nu se mai controleze
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca manifestantii care se opun explorarii si exploatarii gazelor de sist nu ar mai trebui sa blocheze strazile din Bucuresti si din tara si sa respecte dreptul celorlalti de a circula.

"Mi se pare inadmisibil, de exemplu, sa nu lasi sa treaca o salvare in care exista un copil si viata lui sa fie pusa in pericol. Oamenii au inceput sa nu se mai controleze. Sunt manifestari mai mari decat acestea in intreaga lume si nu duc la blocarea arterelor de circulatie. Ceilalti cetateni care nu protesteaza au si ei dreptul sa circule. Trebuie pastrat un echilibru", spus Mariana Campeanu, miercuri seara, la Digi 24.

Ministrul Muncii a spus ca nu ne putem intoarce la "comuna primitiva si sa culegem radacini si fructe", pentru ca, in viziunea sa, aceasta este dezvoltarea societatii.

Intrebata care este pozitia partidului in ceea ce priveste explorarea si exploatarea gazelor de sist, Mariana Campeanu a spus ca nu PNL nu are inca o pozitie in legatura cu acest lucru si ca si-au exprimat parerea numai in legatura cu Rosia Montana.

Cateva sute de bucuresteni au iesit, miercuri seara, in strada, in semn de protest fata de exploatarea gazelor de sist si de solidaritate cu oamenii din Pungesti, Vaslui, care nu doresc inceperea exploatarii gazelor de sist de catre Chevron, in zona.

Initial, protestatarii, in jur de 150 de oameni, s-au adunat in Piata Universitatii, unde au blocat circulatia. Numarul lor a crescut pe parcurs, potrivit unor surse fiind vorba despre 2.000 de oameni. Reprezentantii Jandarmeriei au refuzat sa dea informatii in acest sens. Apoi au plecat in mars, pe Calea Victoriei, spre Guvern, facand un popas in fata Ministerului de Interne.

La un moment dat, jandarmii s-au vazut nevoiti sa intervina cu o ambulanta, pentru a crea un culoar prin care sa-i disperseze pe manifestanti. In cele din urma, fortele de ordine au renuntat la ambulanta, mai multi manifestanti alegand sa se aseze in genunchi, in fata celor veniti sa-i imprastie.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Mariana Campeanu gaze sist, #protestatari gaze sist circulatie, #Ministrul Muncii protestatari , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza Sfantul Mason Alexandru Ioan Cuza
Sfantul Mason Alexandru Ioan Cuza
rank 5
afara din tara cu guvernul antinational al strutocamilei usl