Campeanu da vina pe FMI pentru ca nu se restituie CASS-ul pana la sfarsitul anului

Luni, 02 August 2021, ora 11:482991 citiri
Campeanu da vina pe FMI pentru ca nu se restituie CASS-ul pana la sfarsitul anului

Restituirea catre pensionari a sumelor aferente CASS-ului perceput pentru pensiile mai mari de 740 de lei se va face in 16 transe si nu pana la sfarsitul anului, cum au declarat initial oficialii USL, deoarece guvernul Ponta trebuie sa se incadreze in spatiul fiscal agreat cu FMI.

Inainte sa devina ministru, Mariana Campeanu a declarat in repetate randuri ca restituirea CASS-ului catre pensionari se va face pana la sfarsitul anului.

Intr-o interventie la B1 TV, Mariana Campeanu a explicat de ce guvernul Ponta a decis, in prima sedinta de dupa investitura, altfel decat au declarat inainte sa ajunga la Putere.

"Aceea (restituirea CASS-ului catre pensionari pana la sfarsitul anului - n.r.) a fost propunerea mea, pe care am facut-o si in Parlament, pe care am prezentat-o si la formarea guvernului. Dupa cum stiti, exista un spatiu fiscal negociat cu FMI in care trebuie sa ne incadram", a declarat Mariana Campeanu.

Potrivit Marianei Campeanu, in momentul in care vorbea despre restituirea CASS-ului catre pensionari pana la sfarsitul anului nu exista un "spatiu fiscal".

In plus, declaratiile au fost facute tinand cont de cifrele publice vehiculate de reprezentantii fostului guvern.

"Acest spatiu fiscal l-am negociat in acele doua zile inainte de investirea guvernului. Vom face ce am promis in masura spatiului fiscal pe care l-am negociat. Acele lucruri pe care noi le-am spus erau in concordanta cu informatiile pe care le aveam de la guvernul in functie in acel moment", a completat Mariana Campeanu.