Campeanu: Bugetul Ministerului Muncii va face fata cheltuielilor cu pensiile si salariile

Marti, 03 August 2021, ora 11:492260 citiri
Campeanu: Bugetul Ministerului Muncii va face fata cheltuielilor cu pensiile si salariile
Foto: Arhiva

Bugetul Ministerului Muncii va face fata cheltuielilor prevazute pentru acest an in vederea platii pensiilor si restituirii contributiilor de asigurari de sanatate retinute pensionarilor, ca urmare a unei colectari mai bune a banilor la bugetul de stat, a aratat, vineri, ministrul de resort, Mariana Campeanu.

"Ministerul Muncii a avut, in primul semestru, venituri suplimentare de circa 350 milioane lei, ceea ce ne permite sa renuntam la subventia care era acordata ministerului si era prevazuta in prima varianta de buget.

O sa avem in continuare un plus de 155 milioane asa incat, pana la sfarsitul anului, ne incadram in plata pensiilor inclusiv pentru restituirea contributiei de asigurari de sanatate catre pensionari", a declarat ministrul muncii, care a participat la un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilitati, organizat cu ajutorul Fundatiei Light Into Europe.

In legatura cu reintregirea salariilor bugetarilor, Mariana Campeanu a aratat ca asupra salariului din decembrie se va aplica o cota de majorare de 7,4%, dar plata efectiva se va face abia anul viitor, in ianuarie deoarece "asa este sistemul de plata in Romania".

Intrebata daca si in 2013 salariile bugetarilor vor fi majorate, ministrul muncii a spus ca sumele platite in ianuarie vor fi mentinute si "constructia bugetului va avea in vedere si acest lucru".

"In ultimele trei luni, colectarea a fost mai buna, atat la contributii (somaj, sanatate, asigurari sociale - n.r.), cat si la celelalte venituri ale bugetului de stat", a precizat ministrul muncii.

Totodata, Mariana Campeanu a aratat ca, in urma rectificarii, va fi mentinuta ponderea cheltuielilor de personal in PIB la 6,7%.

Referindu-se la revenirea indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85% din salariu, ministrul muncii a afirmat ca o ordonanta va intra in dezbatere parlamentara, luna viitoare.