Victor Ponta, castigator in urma mazilirii lui Marian Vanghelie - Sondaj

Marti, 12 Iulie 2011, ora 17:17
1648 citiri
Victor Ponta, castigator in urma mazilirii lui Marian Vanghelie - Sondaj

Victor Ponta este persoana care are cel mai mult de castigat din mazilirea lui Marian Vanghelie, considera cei mai multi dintre cititorii Ziare.com care au participat la un sondaj pe aceasta tema.

Astfel, intrebati "Cine castiga cel mai mult din mazilirea lui Vanghelie?", 21,93% dintre cei care au participat la sondaj l-au indicat pe Victor Ponta, 17,42% pe Sorin Oprescu, 14,99% au spus ca PSD, 14,56% au indicat PDL, iar 14,46% - bucurestenii.

12,00% dintre cititorii Ziare.com sunt de parere ca insusi Marian Vanghelie are cel mai mult de castigat din mazilirea lui, iar 4,64% au spus ca nu stiu/nu raspund.

Sondajul s-a desfasurat in perioada 03.07.2011 - 10.07.2011 si la el au participat 3.042 cititori Ziare.com.

Cine castiga cel mai mult din mazilirea lui Vanghelie? - Sondaj

De ce a fost inlaturat Marian Vanghelie de la sefia PSD Bucuresti?

Scena politica este incarcata in ultima perioada de actiuni si declaratii care mai de care mai naucitoare chiar si pentru cei care o urmaresc cu atentie si interes. Reorganizarea teritoriala, lansata si apoi ingropata ca un os aruncat de stapan, anticipatele trambitate de USL mai mult ca sa se afle in vorba, "bravadele" presedintelui, toate par sa ne induca ideea ca liderii politici au adoptat cu totii vechea tactica "daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i!".

Dar cu Marian Vanghelie ce-au avut, domnule? Cu ce incurca? Si apoi, faptul ca nu am inteles noi, cei din afara PSD, e una, dar se pare ca nu au inteles nici pesedistii, de rand sau cu functie.

Vanghelie: Sa-i ia mama dracu pe toti - raman presedinte pe viata

Facand o scurta trecere in revista a zecilor de declaratii si articole pe aceasta tema, am identificat mai multe posibile explicatii. Nu stim daca sunt veridice sau nu, cata vreme Victor Ponta refuza sa dezvaluie opiniei publice ce anume l-a determinat sa il inlature pe Vanghelie, iar acesta marturiseste inocent: "Nu am inteles exact daca mi s-a reprosat ceva".

Oficial, noii lideri ai PSD Bucuresti au sustinut ca filiala trebuie sa se "deschida" catre bucuresteni, sa atraga noi membri, mai ales din randurile intelectualitatii, nu ale nevoiasilor ca pana acum.

"Capitala este centrul principal de intelectuali al tarii si acum ne gandim cum sa atragem intelectuali, profesori universitari si oameni tineri", a explicat insusi Ion Iliescu.

Dancu, despre cruzimea care i se pregateste lui Vanghelie

Pe jumatate oficial, cea mai grava acuzatie care i-a adus debarcarea lui Marian Vanghelie a fost faptul ca a jucat prea mult "baschet" cu ministrul Elena Udrea si nu i-a antrenat pe consilierii pesedisti din CGMB sa puna "capace" proiectelor democrat-liberalilor.

Cel putin asa a reiesit din breaking-news-urile de la cele doua televiziuni de stiri la care s-a tocat marunt inlaturarea lui Vanghelie in seara respectiva, emisiuni ilustrate aproape in totalitate cu pupaturile dintre liderul PSD Bucuresti si liderul PDL Bucuresti din sala de sport.

Neoficial, cea mai credibila insa pare a fi explicatia potrivit careia Marian Vanghelie a fost inlaturat de la conducerea PSD Bucuresti pentru ca se opune cu o indarjire feroce sustinerii lui Sorin Oprescu pentru un nou mandat la Primaria Capitalei.

Ca o face este clar, de ce o face ramane de vazut in perioada urmatoare. Vanghelie precizase in repetate randuri ca ii va acorda lui Oprescu sprijinul filialei sale doar daca bucurestenii il considera pe acesta cel mai bun, dar totodata a anuntat ca si-a comandat si el niste sondaje pentru a se convinge de acest lucru.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Marian Vanghelie PSD Bucuresti, #Marian Vanghelie Ponta Bucuresti , #PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
are ponta umor comparabil cu Vanghelie ? niciodata !
Poza veni-vidi-ciuciu
veni-vidi-ciuciu
rank 5