Vanghelie vrea sa puna panouri solare pe blocurile din sectorul 5 cu bani americani

Luni, 06 Iunie 2011, ora 08:15
1706 citiri
Vanghelie vrea sa puna panouri solare pe blocurile din sectorul 5 cu bani americani
Foto: Arhiva

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, spune ca vrea sa amplaseze panouri solare pe blocuri cu bani americani.

Vanghelie a povestit la OTV ca in cadrul ultimei vizite de la Washington a demarat discutii pentru ca agentia americana care promoveaza investitiile SUA in lume sa asigure fondurile necesare pentru acest tip de investitie.

"Am avut o intalnire cu directorul general de la OPIC. OPIC este Agentia federala unde dau bani pentru companiile americane sa investeasca in afara Americii. Pe mine ma intereseaza foarte mult proiectul de eficienta energetica. Vreau sa fac partea de izolare termica pe care am inceput-o pe bugetul local si ma intereseaza foarte mult pe partea asta de eficienta sa pot sa pun acele parasolare (de fapt panouri solare, n.red.) care se pun deasupra blocurilor, sa aduc bani pentru a incepe un proiect foarte mare, de anvergura", a declarat Vanghelie.

OPIC (The Overseas Private Investment Corporation's) este o institutie financiara de dezvoltare a Guvernului american, care potrivit site-ului sau oficial, "mobilizeaza capitalul privat (din SUA) pentru a rezolva provocari de la nivel mondial si prin acest lucru promoveaza politica externa americana".

Vanghelie a spus ca OPIC are proiecte chiar pe eficienta energetica, un domeniu de mare interes si in Romania.

"OPIC-ul, carora Administratia Obama le-a dat ca directie sa investeasca in diferite state din lume pentru aceasta eficienta energetica. Si m-am dus exact pe acest proiect pe care ei il aveau ca si proiect. Maine (luni, n.r.) va veni cineva in tara pentru a discuta tocmai pentru a discuta de primele etape care sunt, studiul de fezabilitate, partea de proiectare si auditul energetic. Toate aceste lucruri se vor face pe banii fie ai OPIC-ului, dar si de la Agentia de Dezvoltare Economica, unde si ei se ocupa tot de aceste lucruri. O parte le vor face ei (Agentia de Dezvoltare), dupa care a doua parte le vor face OPIC-ul, care este peste orice minister din America din punct de vedere economic", a detaliat seful PSD Bucuresti.

Vanghelie, dezamagit ca de abia in America a reusit sa afle ce inseamna eficienta energetica

Deocamdata, spune Vanghelie, de banii americani ar urma sa beneficieze cetatenii sectorului 5, unde este el primar. "Pe bucurestenii din sectorul 5, acolo unde fac izolarea termica o sa-i coste cu un procent de 30 la suta mai putin, iar pe ceilalti, acolo vom pune acele parasolare, va fi o diferenta de pret la partea de energie electrica. Este vorba despre eficienta energetica a blocului. Si izolarea blocului si aceste parasolare (panouri, n.r.) tot eficienta energetica se numesc", a mai afirmat Vanghelie.

Primarul sectorului 5 s-a aratat dezamagit ca de abia in America a reusit sa afle ce inseamna eficienta energetica, deoarece Guvernul roman nu a reusit sa explice cum trebuie.

Vanghelie, despre maimutoii care ajung primari si Udrea, Oprescu sau Ponta

"Lucrurile se pot rezolva si pe baza de relationare si de dorinta. Daca tu-ti doresti sa rezolvi ceva si daca te duci si oamenii aia te vad ca esti deschis, ca vrei intr-adevar si ca ai si capacitatea si ai si posibilitatea... Daca nu ma duceam, de unde stiam eu de lucrurile astea, despre eficienta energetica, care la noi se discuta si nimeni n-o intelege? Guvernul roman nu reuseste sa explice nici macar noua, administratiei locale ce ar trebui sa facem, cum ar trebui sa facem sa putem sa parcurgem aceste etape. Din pacate! Inteleg mai repede mai degraba de la Guvernul american si a trebuit sa ma duc pana in America", a mai spus Vanghelie.

Cat priveste impresia pe care le-a facut-o americanilor, primarul de la 5 a spus: "cred ca m-au simpatizat".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Marian Vanghelie primar, #Marian Vanghelie panouri solare, #Marian Vanghelie fonduri americane , #primar