Vanghelie vrea in libertate pentru a avea grija de Oana Mizil - ce au decis magistratii

Joi, 13 August 2015, ora 13:47
2836 citiri
Vanghelie vrea in libertate pentru a avea grija de Oana Mizil - ce au decis magistratii
Foto: B1TV

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis joi ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, sa fie judecat in continuare in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

Marian Vanghelie le-a cerut judecatorilor sa-i inlocuiasca arestul la domiciliu cu masura controlului judiciar, sustinand ca trebuie sa aiba grija de Oana Niculescu Mizil, deoarece exista posibilitatea ca aceasta sa nasca prematur si sa apara probleme medicale.

Veste proasta de la judecatori pentru Marian Vanghelie

"Astept un eveniment in viata mea, nasterea copilului. Am depus documente medicale in acest sens. Oana fiind in a 36-a saptamana, exista posibilitatea de nastere prematura, tinand cont ca este si fata, si nu are efectiv nimeni cine sa aiba grija de acest lucru. (...) In contextul in care au fost o serie de evenimente neplacute, pot fi din punct de vedere medical oricand probleme si nu numai pentru nasterea prematura, dar si anumite probleme medicale in perioada nasterii. Nu are cine sa se ocupe de aceste lucruri", a declarat Marian Vanghelie, la iesire din sala de judecata.

Marian Vanghelie a scapat de "beciul domnesc" - eliberat si cercetat in arest la domiciliu (Video)

Intrebat daca are emotii in legatura cu nasterea copilului, Vanghelie a raspuns cu o gluma: "Cand l-a nascut prima sotie pe Alexandru, m-am dus la spital cu colegul meu, Piedone, si sora medicala i-a pus lui copilul in brate si la un moment dat incepusem sa plangem amandoi. Nu stia cine este tatal".

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat dupa patru luni de arest preventiv.

Vanghelie, trimis in judecata pentru 25 de infractiuni si un prejudiciu de aproape 300 de milioane de lei

Stenogramele din dosarul lui Vanghelie: Apar Iohannis, Geoana si interventii in ancheta "frauda la Bac 2013"

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru, toti sub control judiciar.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un "comision" de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Marian Vanghelie arest domiciliu, #Marian Vanghelie control judiciar , #arestat