Vanghelie se lauda ca intervine la Iohannis prin Rares Bogdan: Incerc sa opresc c***tul asta! - stenograme

Vineri, 13 Martie 2015, ora 19:265906 citiri
Vanghelie se lauda ca intervine la Iohannis prin Rares Bogdan: Incerc sa opresc c***tul asta! - stenograme
Foto: Hepta.ro

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost interceptat de procurorii DNA in timp ce ii spunea unei persoane apropiate ca poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul unui realizator TV, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, sustinand ca presedintele are nevoie de el sa faca majoritatea in Senat.

Potrivit unor surse judiciare, informatia apare in referatul prin care procurorii DNA solicita judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie.

" (...) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a inteles, in incercarea sa de a o determina pe o persoana sa dea declaratii favorabile acestuia, sa o convinga pe aceasta de faptul ca are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rares Bogdan, sa exercite presiuni asupra presedintelui tarii, presiuni care, in aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influenta cercetarile in prezenta cauza", se arata in referat.

Vanghelie afla daca va fi arestat: Am un loc in celula pentru Oprea si Ponta

In acest sens, la dosar exista o interceptare in care Vanghelie invoca numele lui Iohannis si al lui Rares Bogdan, in cadrul unei convorbiri cu Mariana Carla Dinu.

"Marian Vanghelie: Deci, eu stiu toate fazele. Deci, nu trebuie sa... sa discutam! Discutam numai la ureche, asa! si eu... Poti sa te duci acasa, sa vii mai tarziu, sa vin la tine, sa trimit avocatul, sa vina... Eu recunosc ca ai venit la mine, ca nu sunt prost! Tre' sa recunosc: 'Da, domne, a venit, ai venit sa te sfatui cu mine'. Si daca vrei... Da' spune-mi adevarul! Pentru ca ma poti ajuta! E pacat de Dumnezeu asa sa... pentru ca te sperii... ca nu te ajuti nici pe tine, nici pe mine, intelegi? Ai rabdare, dracu, ramai cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu ma duc oricum in seara asta, auzi, sa vorbesc cu Rares, sa se duca maine dimineata, la prima ora, la Iohannis, intelegi? Ca eu am o... Tin relatia prin Rares Bogdan cu Iohannis, pentru ca are nevoie de mine sa fac majoritatea la Senat.

Mariana Carla Dinu: Am inteles!".

DNA explica de ce a fost retinut lotul Vanghelie - Mita, spalare de bani, apropiatii lui au mintit ca sa-l scape

Primarul Sectorului 5 a purtat ulterior o alta discutie la telefon cu Mariana Dinu.

"Mariana Carla Dinu: N-a venit?

Marian Vanghelie: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a intamplat acolo, ca sa stiu! Te rog eu frumos! Ai incredere in mine! Eu te cunosc! Eu stiu bine si cum fac astia cu jocurile, intelegi? Eu, dupa ce termin cu tine si cu avocatii, ma duc la... ma duc si ma intalnesc ca sa trimit pe cineva la Iohannis acasa. Deci, eu o sa incerc sa opresc c***tul asta, da' problema... am nevoie de tine sa fii langa mine. Nu stiu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo si hai sa vedem cum o intoarcem cu avocatii! Ma gandesc ca nu-s nebun si tu esti desteapta. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocam! Zi-mi ce s-a intamplat, cum s-a intamplat, ce ti-a zis sa faci? Si cu mine ce sa faci si daca vii la mine si nu stiu ce si dupa aia eu iti... discutam, daca vine avocatul, discutam! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu stiu ce, nu stiu... Ma, ce scrii tu, asta, nu stie nimeni, decat noi doi, da-o naibii! Spune-mi, nu ti-au zis sa ma... vorbesc, sa vezi, sa ma inregistreze ei de pe undeva, sa faca, sa ma prinda cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu!... (neinteligibil)... in, in tine sta, in tine sta pentru... Tu... daca te tii bine un pic este decat ca sa nu mi se intample ceva."

Dosarul Vanghelie: Patru persoane, printre care varul primarului, retinute

Cei doi au purtat si o a treia discutie telefonica.

"Marian Vanghelie: Nu stiu... (neinteligibil)... incredere in mine.
Mariana Carla Dinu:... (neinteligibil)... sunt speriata, nu mai stiu.
Marian Vanghelie: Eu iti dau avocat, iti dau aia... ma ocup de tot. Daca eu nu pot sa ies n-am nicio problema. Ei cred ca pe bataliile astea politice vor sa ajunga la mine.... am o gramada de relatii, am tot. Dar daca mai ma ia si pe mine si ma incurca. Ai inteles?
Mariana Carla Dinu: Am inteles!
Marian Vanghelie: Eu pot sa chem in seara asta, chem sapte-opt insi din justitie si vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei... (neinteligibil-vorbeste in soapta)...
Mariana Carla Dinu: Ok".

Tot in referat apare faptul ca Marian Vanghelie a acordat numeroase contracte din bani publici firmelor controlate de omul de afaceri Dumitru Marin, iar in schimb acesta i-a dat primarului, printre altele, doua imobile noi in favoarea unei persoane apropiate lui Vanghelie, aceasta fiind Mariana Carla Dinu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News