Vanghelie scapa de ancheta legata de cavoul familiei Lahovary

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 12:27
3703 citiri
Vanghelie scapa de ancheta legata de cavoul familiei Lahovary
Foto: Evenimentul Zilei

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, a scapat de ancheta legata de ocuparea abuziva a cavoului familiei Lahovary din Cimitirul Bellu din Bucuresti fara macar sa fi fost audiat in dosar.

Vanghelie si presupusii sai complici au fost acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, distrugere, profanare de morminte si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Toate aceste capete de acuzare i-ar fi putut aduce ani grei de inchisoare primarului si celor care l-au ajutat sa puna mana pe cavou: Nicolae Cristea, director al Administratiei Domeniului Public (ADP) sector 5, subordonat al primarului, si Dumitru Radu, fost director al Administratiei Cimitirelor.

Dar, cu toate ca si-a ingropat abuziv bunicul si matusa in cavoul familiei fostului ministru de Razboi si al Afacerilor Straine, Iacob Lahovary (1846-1907) - iar angajati ai Cimitirului Bellu au marturisit ca osemintele generalului si ale rudelor sale au fost aruncate la gunoi, Marian Vanghelie nici macar nu a fost audiat in dosar, scrie Evenimentul Zilei.

Ancheta a fost deschisa de procurorul Nicoleta Rotaru, de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4, in iulie 2010, in urma unei plangeri depuse de Dumitru Lahovary, mostenitorul fostului militar si diplomat roman, care la sfarsitul secolului al XIX-lea contribuia la schimbarea cursului istoriei Europei in Razboiul de Independenta.

Inainte de a se adresa procurorilor, mostenitorul a asteptat ca edilul sectorului 5 sa-i inapoieze cavoul pe care a pus stapanire ilegal.

Vanghelie a promis public ca va restui cavoul, dupa care s-a razgandit.

Pe parcursul investigatiei de 14 luni, procurorul Nicoleta Rotaru a audiat trei acuzati (Nicolae Cristea, Dumitru Radu si Sorin Niculae - varul primarului) si a studiat cateva documente. Pe Marian Vanghelie nu l-a deranjat cu vreo intrebare sau cu vreo citatie. Nici pe potentialii martori - groparii care s-au ocupat de inhumarea rudelor acestuia nu i-a audiat.

Solutia finala: neinceperea urmaririi penale pentru toate faptele grave imputate lui Vanghelie si acolitilor sai.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Vanghelie cavou Lahovary Bellu, #scandal Vanghelie cavou, #dosar urmarire penala Vanghelie , #primar