Vanghelie poate sa paraseasca tara. A cerut voie sa mearga in strainatate sa se trateze de tuse

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 10:57
2128 citiri
Vanghelie poate sa paraseasca tara. A cerut voie sa mearga in strainatate sa se trateze de tuse
Foto: Hepta.ro

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Marian Vanghelie poate sa paraseasca teritoriul Romaniei, dupa ce fostul primar a cerut voie sa mearga la tratament in strainatate sustinand ca sufera de "tuse" ca urmare a unui "reflux alimentar".

De asemenea, instanta a respins cererea procurorilor de arestare a fostului primar, acesta fiind judecat in continuare in stare de libertate, sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de coruptie.

Decizia este definitiva.

Luna trecuta, politia a sesizat instanta cu privire la faptul ca, in data de 8 septembrie, Marian Vanghelie ar fi incalcat termenii controlului judiciar. Vanghelie a fost reclamat ca nu s-a prezentat la Politia Snagov pentru verificarea controlului judiciar.

El a sustinut insa ca nu s-a prezentat la Politie deoarece a fost bolnav. "Mi-a fost rau. Trei zile nu m-am ridicat din pat. Dupa aceea, m-am dus, am dat o declaratie. Se poate intampla oricui. (...) Am avut febra, politistul m-a gasit in halat. Ati vazut DNA sa nu ceara puscarie? (...) Eu nu am avut voie sa ma duc nici la Constanta pentru studii. (...) Eu nu am nicio problema, unde sa plec? Vreau sa fac politica, nu ma scoate DNA din politica", spunea atunci Vanghelie.

Pe de alta parte, el a cerut in mai multe randuri judecatorilor sa fie lasat sa mearga la tratament in strainatate, deoarece sufera de "tuse" ca urmare a unui "reflux alimentar".

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru, toti sub control judiciar.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un "comision" de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Vanghelie control judiciar, #Marian Vanghelie interdictie tara , #primar