Vanghelie le-a promis americanilor sprijin pentru achizitionarea de avioane militare F16

Joi, 03 Februarie 2011, ora 11:18
4915 citiri
Vanghelie le-a promis americanilor sprijin pentru achizitionarea de avioane militare F16
Foto: Arhiva

Cozmin Gusa a trecut din postura de consilier politic al prezidentiabilului Mircea Geoana in cea de strateg al lui Marian Vanghelie, pe care vrea sa il lanseze pe orbita politicii mari. Asa se face ca Vanghelie s-a intalnit la Washington si cu reprezentanti ai firmei Lockeheed Martin, carora le-a promis sprijin pentru ca Romania sa achizitioneze avioane militare F-16 si F-35.

Dupa ce l-a dus la Washington si l-a introdus la Casa Alba, Cozmin Gusa spune ca pe Vanghelie il asteapta Londra si Israelul, scrie Evenimentul Zilei.

"In America am reusit o vizita cum niciun politician roman nu a avut pana acum", a declarat Gusa pentru sursa citata.

Acesta recunoaste ca l-a avut alaturi pe Robert Zircovici, un medic american, dar spune ca nu el a facut aranjamentele: "Este prietenul meu, este un cetatean american respectabil si a fost alaturi de mine in aceasta vizita, dar am aranjat vizita prin prietenii mei din America".

Gusa spune ca nu i-a fost rusine sa fie translator: "Am facut oficiul asta de doua ori: cand am fost la Casa Alba, la intalnirea cu Derk R. B. Douglas, pentru ca nu puteam intra decat noi, si a doua oara in interviul pentru Global Network. In rest a avut traducatori angajati".

Vanghelie catre Gusa: Ma ajuti, viata e rotunda, poate te ajut si eu candva

Gusa spune ca il consiliaza pe Vanghelie din prietenie, fara bani. La randul sau Marian Vanghelie explica modul in care l-a convins pe Gusa sa ii fie consilier. "Nu s-a pus problema de bani. El e foarte orgolios si daca-i propuneam asa, nu ar fi acceptat. I-am spus: 'Ma ajuti, viata e rotunda, poate te ajut si eu candva'", a relatat Vanghelie termenii intelegerii cu Gusa.

Jurnalistii de la Evenimentul Zilei scriu ca desi Vanghelie si Gusa sustin ca visul american a fost gratis, voci din anturajul primarului de la 5 spun ca fiecare intrevedere si fotografie cu oficialii americani au costat o mica avere si vehiculeaza sume totale care sar de 100.000 de dolari. Sumele ar fi fost platite printr-o firma de consultanta catre anumite fundatii americane care gestioneaza donatiile pentru campaniile electorale.

Firma de consultanta care a organizat vizita lui Vanghelie se numeste Blue Star Strategies si are sediul in Washington. Cozmin Gusa a confirmat ca "prietenii" sai din Washington s-au folosit de aceasta firma "pentru organizarea oficiala a vizitei", dar spune ca nu s-a platit niciun ban.

Intrebat daca aceste vizite externe la nivel inalt prefigureaza o posibila cariera de ministru de Externe, Marian Vanghelie a raspuns: "Nu ma pasioneaza, nu sunt din filmul asta. Pe mine ma intereseaza administratia locala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#marian vanghelie vizita washington, #Vanghelie consilier Gusa, #Cozmin Gusa Vanghelie , #PSD
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Dupa ce l-a dus la Washington si l-a introdus la Casa Alba, Cozmin Gusa spune ca pe Vanghelie il asteapta Londra si Israelul,
Poza Westrop
Westrop
rank 5
Vanghele prezidentu republicii cand il da jos pe Basescu! Viva ACDC!