Vanghelie, despre Ponta si Oprea: Intalnirile de taina aveau loc la Ministerul Apararii

Sambata, 05 Martie 2016, ora 08:14
10239 citiri
Vanghelie, despre Ponta si Oprea: Intalnirile de taina aveau loc la Ministerul Apararii
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a afirmat, vineri seara, ca Victor Ponta "trebuia dat jos" din fruntea guvernului si a sustinut ca "intalnirile de taina" din perioada guvernarii fostului cabinet "aveau loc la sediul Ministerului Apararii".

"Pe Ponta il voiam dat jos. Pe fond, am avut de-a lungul timpului o relatie, dar Ponta trebuia dat jos, ca a facut numai nenorociri. Oamenii nu cunosc toate problemele pe care le-a creat Ponta de-a lungul timpului", a afirmat Vanghelie la Romania TV.

Intrebat daca mai e atat de categoric cum era pe holurile ICCJ cand spunea ca le-a pregatit un loc in celula lui Ponta si Gabriel Oprea, Vanghelie a aratat ca nu doreste nimanui sa se duca acolo. "Nu le doresc nimanui, nici macar lui Oprea sau Ponta sa se duca acolo. Ca as fi dorit sa nu mai faca parte din clasa politica, da. Si cred ca aici trebuie sa se opreasca batalia noastra politica. Nu trebuie sa ajungem sa ne arestam, sa ne cream probleme familiilor. Cred ca au impins meciul prea tare, si Ponta si Oprea, si drept dovada uitati-va ca, pana la urma, ei m-au trimis pe mine acolo, dar sus e un Dumnezeu", a sustinut fostul presedinte al PSD Bucuresti.

Vanghelie s-a aratat convins "in proportie de 99,99%" ca a fost trimis la inchisoare "de Gabriel Oprea si Victor Ponta", argumentand ca denuntul impotriva sa a fost depus la Parchetul General.

"Ei au dat drumul la marea batalie pe evaziune fiscala, impreuna cu Parchetul General pentru ca, din pacate, lucrurile sunt impartite in Romania, puterea s-a impartit in Romania si nu mai merge coerent. Ei, impreuna cu fostul procuror general Nitu, au dat drumul si au nenorocit capitalul autohton (...) prin diferite formule, pentru ca-i deranjau la diferite licitatii. Plecand de aici, putin mai departe isi rezolvau pe aceasta formula toate problemele personale in interiorul partidului si din jurul lor. Denuntul s-a facut la Parchet, nu la DNA. Mie mi-e foarte greu ca in 3 minute sa explic cum se ocupa statul de drept, cand vrea sa se ocupe de cineva, cum se ocupa, cum te increioneaza si cum te baga si pe securitate nationala, te baga si pe siguranta nationala, te baga in toate manuscrisele necesare.

Si toate aceste lucruri se fac la niste intalniri de taina. La vremea respectiva se faceau la Ministerul Apararii (...), discutiile de taina, cand se stabileau anumite lucruri, pe mai multe teme, nu doar Marian Vanghelie. S-au stabilit si pentru unii care au deranjat la anumite licitatii pe care le facea Guvernul Romaniei la anumite ministere si i-au eliminat pe unii din retea doar pur si simplu ca-i deranjau", a aratat Vanghelie, care a adaugat ca traieste in "tara denunturilor".

El a mai mentionat ca este vecin cu Gabriel Oprea. "Nu eu i-am pregatit un loc in celula, cred ca se ocupa altii sa-i pregateasca", a adaugat Vanghelie.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Vanghelie intalniri Ponta Oprea , #PSD