Vanghelie, despre perchezitiile DNA: Nu ma pot opri sa candidez, voi face campanie si din arest pe Facebook (Video)

Vineri, 06 Mai 2016, ora 13:05
2933 citiri
Vanghelie, despre perchezitiile DNA: Nu ma pot opri sa candidez, voi face campanie si din arest pe Facebook (Video)
Foto: Digi 24

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a comentat faptul ca DNA efectueaza perchezitii la sediul primariei, explicand insa ca nu va putea fi oprit sa candideze si ca va face acest lucru chiar daca ar fi arestat.

"Azi, in cea mai mare forma de democratie si a statului de drept, inteleg ca inceperea campaniei electorale a inceput cu dreptul pentru DNA, au venit sa verifice semnaturile lui Marian Vanghelie si cele ale Partidului Dreptatii Sociale.

Cei care au semnat pentru mine vor sa vina la un miting, pentru ca se simt nedreptatiti. Conform Constitutiei Romaniei, nici DNA nu mai poate opri candidatura. Voi candida la primarie indiferent de formele de intimidare", a declarat Vanghelie.

Perchezitii DNA la Primaria Sectorului 5: Ar fi vizate listele cu semnaturi (Surse)

La observatia unui jurnalist ca DNA verifica daca au fost falsificate listele electorale cu semnaturi, primarul suspendat a intrebat: "Par ca un om care sunt intimidat si am facut asa ceva?".

"Am 16-17 mii de semnaturi pe care le-am strans pentru candidatura mea. Stiam ca voi fi verificat, incepand de la cele doua partide mari.

Este o minciuna, nu mi s-a dat nico lista. Am colegi din Consiliul Local care mi-au strans semnaturi. Daca DNA imi urmareste telefonul, poate sa vada ca am vorbit cu foarte multi oameni din invatamant, care au spus ca 'Venim si facem miting pentru dvs.'", a precizat Vanghelie.

Acesta a explicat si cum a reusit sa stranga semnaturile intr-un timp relativ scurt: "Nu este usor, dar datorita relatiilor interumane pe care le am (...), Sectorul 5 e cu mine".

Edilul suspendat a spus ca, in cazul in care DNA ar fi avut aceste informatii privind listele electorale, perchezitiile ar fi trebuit sa fie facute dupa campania electorala.

"Mi se pare cea mai urata forma de intimidare, in timpul inceperii unei campanii electorale. Si daca ar fi avut acest tip de informatie, acest lucru trebuia sa inceapa dupa campania electorala. Intimidarea tuturor candidatilor nu mai are nicio legatura cu statul de drept.

E dreptul fundamental al fiecarui om - sa am dreptul la a candida. In acest moment, conform Constitutiei, nu mai poate fi oprita candidatura lui Vanghelie, nici constitutional, nici juridic, sub nicio forma. Oamenii pot sa ma voteze si daca sunt arestat, voi face campanie din arest pe Facebook", a mai declarat Marian Vanghelie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza perchezitii, vineri, la 6 adrese din Bucuresti si din judetul Ilfov, in legatura cu falsificarea unor liste electorale. Potrivit televiziunilor de stiri, doua dintre perchezitii sunt la sediul Primariei Sectorului 5, respectiv la sediul unui birou care face parte tot din cadrul primariei.

Sursele citate informeaza ca procurorii verifica listele cu semnaturi pentru candidatura lui Marian Vanghelie. Televiziunile de stiri informeaza ca perchezitii ar fi avut loc la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din acest sector, iar datele unor cetateni, care ar fi fost introduse pe listele electorale, ar fi fost luate de la aceasta directie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Marian Vanghelie liste semnaturi, #Vanghelie liste electorqale, #liste electorale semnaturi Vanghelie, #perchezitii DNA Primaria Sectorului 5, #perchezitii liste semnaturi Vanghelie, #Marian Vanghelie candidat Primaria Sectorului 5 , #primar