Vanghelie, despre maimutoii care ajung primari si Udrea, Oprescu sau Ponta

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 23:47
3758 citiri
Vanghelie, despre maimutoii care ajung primari si Udrea, Oprescu sau Ponta
Foto:Antena 3

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a vorbit, vineri seara, despre relatiile sale cu politicieni ca Elena Udrea, Sorin Oprescu sau Victor Ponta, dar a si criticat legea alegerii primarilor dintr-un singur tur de scrutin, despre care spune ca permite unor "maimutoi" sa ajunga primari.

"E o chestie nedemocratica(...) PDL il face pentru ca nu mai are cu cine face aliante in turul al doilea (...) Nu este o lege democratica. Pe mine personal ma poate ajuta(...) Ajungem ca tot felul de maimutoi care pot cumpara repede 10-20.000 de voturi sa ajunga primari.

Parerea mea personala cum e PSD, PNL, cred ca era mult mai bine, luam mult mai multe primarii ca acum. Am gresit un pic ca, din momentul in care a inceput sa se discute, n-am reusit sa facem mai multa galagie", a spus Vanghelie, la emisiunea "Vorbe Grele" de la Antena 3.

Si candidatul Oprescu poate avea probleme

Pe de alta parte, Marian Vanghelie a declarat ca nu va candida la Primaria Capitalei, ci il va sustine pe Sorin Oprescu, in conditiile in care acesta e cel mai bine clasat in sondaje, dar ca, daca USL vrea, ar putea gasi un candidat care sa-i puna probleme acestuia.

"Atat timp cat primarul general e asa de bine in sondaje, trebuie sa merg si eu cu Sorin Oprescu(...) Propunerea de a-l sustine pe Oprescu, sa mergem in consens cu populatia Capitalei", a declarat primarul sectorului 5.

Totodata, el a respins zvonurile conform carora Sorin Oprescu le-ar fi cerut liderilor USL, ca si conditie pentru a candida in numele acestora, sa existe 10 personalitati agreate de primarul general pe listele de consilieri municipali.

"Nu cred ca Sorin Oprescu poate sa stabileasca peste doua partide politice. Daca USL isi propune sa fie nervos si sa puna un candidat, si candidatul Sorin Oprescu poate sa aiba o problema(...) Nu cred ca si-a permis sa discute cu Crin Antonescu si Victor Ponta de maniera asta", a mai spus Vanghelie.

Despre relatia cu Elena Udrea

Marian Vanghelie a vorbit si despre relatia cu ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, despre care spune ca a acuzat-o de coruptie, dar ca, atunci cand e vorba de proiecte, colaboreaza cu aceasta.

"Daca ar fi fost presedintele Emil Constantinescu sau Traian Basescu, ca sa dau alt exemplu, si te cheama ca are un proiect...pana la urma ce sa facem, nu trebuie sa rezolvam si problemele oamenilor? S-a raportat la mine si la Primaria Sectorului 5 cu un proiect mare", a spus Vanghelie despre construitea de catre Elena Udrea a unui cartier ANL in sectorul pe care il conduce.

El a admis si ca a pus panouri in sectorul 5 in care Elena Udrea era in randul marilor corupti, dar ca acum e vorba de proiecte.

"Eu le-am pus pe (n.r cele cu - ) Udrea - sunt momente cand se spun lucruri reale si sunt momente cand discutam despre proiecte", a mai spus acesta.

Vanghelie a precizat ca ramane insa adversarul acesteia in alte chestiuni, cum ar fi proiectul de schimbare a organizarii administrative a Capitalei.

"Nu pot sa fiu de acord ca primarii de sector sa fie numiti de un Consiliu General care sunt chemati noaptea la restaurant(sic!). Daca vrem sa dezvoltam Bucurestiul, putem sa dezvoltam legislatia, sa lasam jocurile si parti-pris-urile", s-a aratat de parere Vanghelie.

Edilul spune si ca nu mai e atat de activ impotriva Puterii pentru ca acum sunt atat de multe voci care o critica.

"De dimineata pana seara se iveste cate un nou act de coruptie, sa tip intr-un numar de "N" oameni, spun cu totii aceleasi lucruri. Atunci nu erau foarte multi care spuneau (...) Nici nu mai intelege populatia nimic."

Nu e prieten cu Ponta

Cat priveste relatiile din propriul partid, Vanghelie nu este prieten cu presedintele Victor Ponta, dar are relatii de colegialitate cu acesta.

"Cu domnul Ponta sunt relatii de colegialitate. (...) El in momentul de fata e presedintele PSD si are foarte multe greutati, nu sa aiba adversitate cu mine sau cu alti colegi. Stim ca lucrurile functioneaza intr-un mod normal, nu suntem prieteni, nu mergem sa bem un pahar, dar nu trebuie sa fii prieten daca esti presedinte si vicepresedinte in partid".

Spre un stat politienesc

Marian Vanghelie a criticat politica actualei Puteri si incercarea lui Traian Basescu de a impune o noua Constitutie, considerand-o o incercare de instituire a unui stat politienesc.

"Numirea lui Sebastian Lazaroiu, pana la urma, poate sa fie o cheste normala. Ceea ce poate sa ne infricoseze e ceea ce vrea sa faca cu Constitutia Romaniei (...) Evident ca totul se duce spre un stat politienesc. Faptul ca micsoram numarul de parlamentari, e mai usor sa-i santajezi, sa-i misculezi. Vrem sa luam, micsoram puterea Parlamentului, sa ducem totul in Executiv(...) Sunt tentatii foarte clare de dictatura", a declarat presedintele PSD Bucuresti.

El l-a acuzat pe Traian Basescu ca pregateste ceva atunci cand promite ca va renunta la doi ani de mandat pentru ca alegerile parlamentare si cele prezidentiale sa se desfasoare in acelasi timp.

"Speram ca populatia sa nu inteleaga, chipurile, "nu e vorba de mandatul meu, e vorba de viitor" (...) Sunt sigur ca atunci cand doreste sa faca ceva, trebuie sa fii atent. E ceva personal(...)ceva ceva se va intampla.

Pentru ca nu le dam maxima importanta, populatia are grija zilei de maine, presedintele se joaca destul de bine. Populatia intelege ca nu e decat un joc politic, pentru ca se incearca la urmatoarele alegeri (...) Pe fond, Opozitia trebuie sa atraga atentia populatiei si sa fie atenta si sa nu mai fie pacalita".

In final, intrebat daca se vede presedinte de partid in 15 ani, Marian Vanghelie a spus "orice e posibil".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vanghelie primari maimutoi, #Vanghelie Udrea, #Vanghelie relatie Ponta , #primar
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Vanghelie , ti-a placut in SUA ? mai vrei ? iti place in Romania democrata ? mai vrei democratie ? asa , explica-le , tu democratule , cum e treaba cu primarii ! si ce frumos o sa fie , cand vei devenii presedintele Romaniei !