Vanghelie, denuntat la DNA de varul sau: PSD facea plati "la negru" din mita primita de primarul suspendat

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 15:44
4698 citiri
Vanghelie, denuntat la DNA de varul sau: PSD facea plati "la negru" din mita primita de primarul suspendat
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD Bucuresti si PSD Sector 5 ar fi platit "la negru" oameni si firme, din ordinul primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, judecat intr-un dosar de coruptie.

Informatia apare in denuntul pe care l-a facut varul edilului, Mircea Sorin Niculae, in timpul anchetei DNA. Acesta a recunoscut si ca el era cel care ii ducea banii lui Vanghelie, se arata in declaratia de 12 pagini obtinuta de Mediafax.

Mircea Sorin Niculae este si el implicat in dosarul lui Vanghelie, alaturi de alte persoane. In denuntul facut la DNA, varul lui Vanghelie povesteste in detaliu care erau "mecanismele infractionale" de care se folosea primarul suspendat.

"Sunt ruda cu Vanghelie Marian-Daniel, var primar dupa tata, iar o relatie mai apropiata cu acesta am avut incepand cu anul 2002, cand eu m-am dus si am solicitat acestuia sa-mi gaseasca si mie un loc de munca.

Astfel, in anul 2002 spre sfarsit, m-a angajat la ADP (Administratia Domeniului Public - n.red.) Sector 5 Bucuresti (...). Undeva in aprilie 2003, m-a cautat Vanghelie Marian-Daniel si mi-a zis sa vin la el, ca are o treaba pentru mine", a povestit Niculae in declaratia data pe data de 1 iulie.

Acesta a dezvaluit ca o parte din sumele primite de Vanghelie de la oamenii de afaceri carora le acorda preferential contracte din bani publici ajungeau la PSD Bucuresti si PSD Sector 5, care foloseau banii primiti pentru a face plati "la negru".

"Nu pot preciza cu exactitate sumele de bani pe care le-am primit de-a lungul timpului (...) pentru a i le da lui Vanghelie Marian-Daniel, dar estimez ca au fost aproximativ 15-20.000.000.000 ROL.

Aproape jumatate din suma, din dispozitia lui Vanghelie Marian-Daniel, a ajuns la PSD Bucuresti si PSD Sector 5, unde, de-a lungul timpului, s-au platit chirii, materiale electorale, inchirieri de sali, angajati. Toate aceste plati s-au facut 'la negru' catre beneficiari", a aratat varul edilului suspendat.

Marian Vanghelie se afla in prezent in arest la domiciliu, dupa ce a fost eliberat din arest preventiv pe 10 iulie. Primarul suspendat a fost trimis in judecata de catre DNA pe 7 iulie.

Vanghelie vrea sa scape de arest ca e student la Administratie Publica: Nu pot sa studiez altceva. Ma apuc acum sa fac marmelada?

Marian Vanghelie a scapat de "beciul domnesc" - eliberat si cercetat in arest la domiciliu (Video)

Marian Vanghelie este acuzat de procurori ca, in calitate de primar, percepea comisioane si de 20% de la oameni de afaceri, pentru ca firmele acestora sa castige contracte cu administratia locala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#var Vanghelie denunt DNA, #PSD plati negru Vanghelie , #DNA