Vanghelie: Basescu ar trebui sa caute sa indrepte greseala in cazul Nastase

Joi, 21 Iunie 2012, ora 18:35
1513 citiri
Vanghelie: Basescu ar trebui sa caute sa indrepte greseala in cazul Nastase
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, a declarat, joi, referitor la tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, ca presedintele Traian Basescu ar trebui "sa caute sa-ndrepte aceasta greseala" si sa demonstreze "ca este un om politic care poate sa vegheze asupra tuturor romanilor".

"Daca s-a interesat (presedintele Basescu de starea de sanatate a lui Adrian Nastase, n.red.), nu stiam, este de felicitat! Cred eu, dupa parerea mea, nu sunt eu cel mai mare specialist, dar repet, ca cetatean si ca persoana publica vreau sa spun un punct de vedere, cred eu ca dansul, ca om politic greu si ca presedinte al Romaniei ar trebui sa vada, sa se uite cu atentie si sa-ncerce, daca s-a gresit ceva si nu a fost o decizie politica, sa caute sa-ndrepte aceasta greseala", a declarat Marian Vanghelie dupa depunerea juramantului pentru un nou mandat la primaria Sectorului 5.

"Cred ca dansul poate sa demonstreze romanilor, astazi, ca este un om politic care poate sa vegheze asupra binelui tuturor romanilor, nu doar a unora", a mai completat el.

De asemenea, social-democratul a precizat ca a fost toata noaptea la spitalul Floreasca, acolo unde este internat fostul premier, insa nu a putut sa stea de vorba cu acesta.

Cat despre decizia luata de ICCJ, Vanghelie a spus ca "nimeni din societatea romaneasca nu se astepta ca in Romania se putea intampla asa ceva" iar acest lucru "nu ne duce pe un drum bun, ca o tara democratica".

El a mai precizat ca nu comenteaza decizia justitiei, ci "cum a fost luata" din punctul de vedere al unui simplu observator si crede ca ce s-a intamplat "nu este in regula", iar "modul in care a fost tratat Adrian Nastase nu a fost un mod elegant". In opinia sa, decizia luata de ICCJ este pe baza de "presupuneri", iar arestarea "ca pe ultimul bagabond" il ingrijoreaza pe social-democrat.

"Sper ca liderii de opinie din societatea romaneasca, fie ei ca sunt politicieni, fie ca sunt lideri din mass-media, fie ca sunt din zona societatii civile, cred ca trebuie sa ia atitudine, sa vada foarte clar, asta este drumul in care trebuie indreptata Romania? Asta este solutia?", a mai completat primarul sectorului 5.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marian Vanghelie sinucidere Nastase , #Adrian Nastase