Vanghelie: Generalul Oprea are o viteza fantastica in a pune mana pe PSD. Sa nu va treziti cu dosare...

Marti, 16 Iunie 2015, ora 12:07
7712 citiri
Vanghelie: Generalul Oprea are o viteza fantastica in a pune mana pe PSD. Sa nu va treziti cu dosare...
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, ii transmite un mesaj presedintelui PSD Victor Ponta, din spatele gratiilor, facand referire la problemele penale ale partidului si deplasarea premierului la Baku si atrage atentia asupra lui Gabriel Oprea.

"Victore, cat mai trebuie sa gresesti ca sa intelegi ca Romania nu incepe si nu se termina cu tine?

In acest moment nu mai e vorba de doctrine si ideologii, ci de cum salvam Romania de oameni ca tine si ca generalul Oprea, de finii, nasii, rudele si prietenii vostri, pusi in posturi cheie si folositi permanent ca arme impotriva celor care indraznesc sa se opuna intereselor voastre.

Procesul de confiscare a partidului pentru care am luptat alaturi de alti PSD-isti adevarati, a Guvernului Romaniei, inclusiv a bunei desfasurari a justitiei, continua si se intensifica", scrie pe pagina de Facebook Marian Vanghelie, intr-un mesaj semnat de echipa sa de comunicare.

Edilul suspendat al sectorului 5 sustine ca, inca de cand Ponta era sef al Corpului de Control al premierului, "se ocupa intens sa distruga lideri politici prin construirea de dosare false", "alaturi de generalul Oprea si o camarila de aceeasi teapa".

Vanghelie, mesaj pentru Ponta de dupa gratii: Nu uita ca oameni ca mine stau in puscarii, nevinovati

"Generalul Oprea are o viteza fantastica in a pune mana pe PSD. Vedeti fiefurile traditional social-democrate si ce s-a intamplat cu ele. Aviz celor din zonele neatinse, inca! Sa nu va treziti cu niste dosare, daca nu faceti frumos!

Toate astea erau de asteptat. Victor Ponta si-a permis ca in timpul sedintelor de partid sa isi declare intentiile in ceea ce priveste 'strategia de reorganizare', prezentand un plan prin care isi propunea ridicari in functie si taieri de capete: indepartarea generalului Coldea, sacrificarea procurorului Kovesi, numirea la conducerea SRI a generalului Oprea si a socrului lui la SIE", mai sustine Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Potrivit acestuia, Ponta si-a propus si a reusit sa scape de lideri din partid - Adrian Severin, Ion Toma -, precum si de primari si presedinti de CJ - Gheorghe Nichita, Tudor Pendiuc, Radu Mazare, Nicusor Constantinescu.

"S-a folosit de noul Cod Penal si de noul Cod de Procedura Penala pentru a scapa de nedoriti, coduri pe care acum vrea sa le modifice pentru a se proteja de justitie impreuna cu acolitii sai, unul din ei fiind Dan Sova.

Victor Ponta se foloseste de functiile aliatilor lui: Oprea, Cazanciuc si Nitu, pentru a crea noi dosare si a scapa de adversari. Daca tot este 'creatia' generalului Oprea, metodele sunt aceleasi...", mai sustine Vanghelie.

Edilul il acuza pe Victor Ponta ca isi vinde tara si ca i-a ordonat ministrului de Externe Titus Corlatean sa organizeze "intalniri bilaterale" la Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci, din 2014.

"Cand te folosesti de partid in interes personal este una, dar cand iti vinzi tara, al carui premier esti, este cu totul alt lucru. Intr-una din sedintele de BPN ale PSD, Victor Ponta ii ordona lui Titus Corlatean, ministrul de Externe din acea vreme, sa ii aranjeze intalniri bilaterale la Olimpiada de Iarna ce a avut loc la Soci in 2014.

In acel moment, aliatii strategici europeni si americani boicotau festivitatile de deschidere a olimpiadei, iar Ponta ocupa loc de cinste in tribuna. In baza aceluiasi principiu a fost si la Baku.

In alte sedinte de BPN ale PSD tot Victor Ponta a fost acela care a mentionat de cateva ori bunele relatii pe care le are cu China si Rusia si le propunea ca alternativa la relatia cu Statele Unite", dezvaluie Marian Vanghelie.

De asemenea, acesta sustine, ca, intr-o sedinta de BPN a PSD, "Dragnea s-a referit la faptul ca Victor Ponta a pierdut alegerile din cauza ca americanii au ordonat retelei Facebook sa il sustina pe Iohannis".

"Victor Ponta a fost intru totul de acord cu Dragnea. Toate acestea dovedesc clar obsesia lui Ponta fata de Rusia si China, de zona euroasiatica. De ce sa ne mai miram, atunci, de plecarea lui la Baku sau de multiplele vizite in China? Victor Ponta este disperat sa vanda Romania pentru interesul lui imediat", explica primarul.

Ponta, alaturi de Putin, la o ceremonie boicotata de liderii europeni (Foto)

Acesta il critica pe premier ca este las si "da bir cu fugitii" atunci cand este infruntat.

"In sedintele de partid taia si spanzura. Pacat ca a fost si a ramas un las si, de cate ori este infruntat, da bir cu fugitii. Ori pleaca in concediu, ori se duce la doctor...

Victore, Romania se afla la granita unui conflict sangeros! Nu faptul ca te-ai dus la Baku este grav, dar orice vizita a unui prim-ministru roman intr-o tara straina reprezinta Romania. Un premier roman trebuie sa exprime o pozitie comuna a statului roman. Chiar nu exista cineva care sa iti atraga atentia ca nu te poti afisa cu Putin sau Lukasenko exact in ziua in care erai acuzat ca nu permiti milioanelor de romani din diaspora sa voteze?", sustine Vanghelie.

Marian Vanghelie nu scapa de gratii - inca 30 de zile de arest

Nu in ultimul rand, primarul suspendat al sectorului 5 ii mai transmite lui Ponta ca, "prin mezalianta cu generalul Oprea, iti sacrifici destinul politic si, odata cu al tau, al intregului partid. Si iata ca generalul Oprea a ajuns sa santajeze PSD si sa ne dea lectii de moralitate".

Marian Vanghelie, suspendat din functia de primar

Marian Vanghelie se afla in arest preventiv de trei luni, din 14 martie, in dosarul in care este acuzat de luare de mita pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.

Vanghelie este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani si ar fi perceput un comision de 20% din valoarea contractelor incheiate de primarie. Pe 6 aprilie, primarul sectorului 5 a fost suspendat din functie.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Marian Vanghelie Victor Ponta, #Vanghelie Ponta Baku, #Vanghelie Ponta Oprea, #Vanghelie Ponta americani alegeri , #PSD