Vanghelee, reevaluatu' lu' Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 15 Decembrie 2011, ora 14:09
5897 citiri
Vanghelee, reevaluatu' lu' Basescu (Opinii)
Foto: stirileprotv.ro

Ce ti-e si cu omu' asta. Astazi e, maine nu mai e. O trestie, cea mai fragila din natura, dar ganditoare, vorba unui filosof francez demodat. Astazi comunist, maine vanator de comunisti. Ieri la Anvers, azi apostolul luptei impotriva securistilor. Asa si cu Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 din Bucuresti. Ieri omul negru din PSD, astazi premiatul si decoratul lui Traian Basescu.

Pe scurt, pentru cunoscatori - "Vanghelee"... daca va mai aduceti aminte cum ii pronunta numele seful statului nostru, Traian Basescu, atunci cand tuna si fulgera impotriva coruptilor, comunistilor si mafiotilor din spatele lui Geoana. Inainte de campania electorala din 2009, de exemplu, Traian Basescu afirma ca Ministerul de Interne este influentat de Marian Vanghelie, care tragea sforile pentru alegeri. Astazi il gaseste frecventabil si l-a facut Cavaler al statului.

Pentru cititorii care nu isi schimba opiniile de la ora la ora, credintele de la zi la zi si idealurile de la o saptamana la alta, le recomandam sa renunte a mai citi. Continutul le poate provoca sentimente contradictorii, impotriva carora nu exista inca remedii. Deci, am trait sa o vedem si peste asta: Traian Basescu l-a decorat cu Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler pe Marian Vanghelie, pentru, si aici tineti-va bine, "eforturile depuse in vederea dezvoltarii infrastructurii urbane, in interesul comunitatilor".

Doar cele patru stele ale generalului Gabriel Oprea au mai fost acordate pe motive mai trasnite de acelasi presedinte. Gabriel Oprea, desigur, fostul "sef al mafiei personale a lui Adrian Nastase" si actual stabilopod al coalitiei de guvernare. Insa ce mai poate sta in calea procesului de reevaluare al presedintelui? Absolut nimic. El ar putea transforma si plumbul in aur, criza in prosperiatate si.... in bici.

S-ar mai putea spune multe despre tehnica sarutului obrazului scuipat si viceversa practicata cu religiozitate de presedinte. Nu e neaparat un pacat, din moment ce Traian Basescu nu are nici macar o singura convingere adanc inradacinata in spiritul sau. E doar o nefericita consecinta a populismului care salasluieste in fiecare celula a organismului sau. Sa nu uitam ca atunci cand era crestere economica se lauda cu maririle de salarii si pensii, iar cand a venit criza se mandreste cu taierile exceselor.

A-l decora pe Marian Vanghelie pentru "dezvoltarea infrastructurii urbane" in sectorul 5, cand orice incursiune printr-unul din celebrele sale cartierele, Rahova ori Ferentari, te arunca in evul mediu, unde mizeria s-au infratit cu bandele mafiote, inseamna o sfidare a realitatii mai rau decat in cazul pixelului albastru. Iar daca pasim pe aceasta logica, si suntem dispusi sa-i gasim merite gospodaresti primarului "care este", atunci asteptam cu incredere ziua in care Vanghelee va primi titlul de "doctor honoris causa".

Pe de alta parte, intrucat decoratia vine din partea lui Traian Basescu, nu exista spectacol mai frumos decat sa astepti sa-i vezi pe postacii de serviciu si pe 'ntelectualii din PDL cum ii vor inchina osanale lu' Vanghelee. Care este bun, cinstit si, orice s-ar spune (vor zice ei), un mare si harnic administrator. Mda. Si Igas un scriitor de Nobel, Funeriu un stilist al limbii romane, iar Udrea - Alba ca Zapada. Si daca Vanghelee e Cavaler al Romaniei, Boc e un economist de talie mondiala si un vizionar de geniu.

Scopul este simplu. Ca si stelele lui Oprea, decoratia lui Vanghelie rasplateste avant la lettre meritele avute in campania ce va sa vina. Pentru ca Marian Vanghelie a mai ramas doar cu numele in PSD, in realitate el plutind deja peste marea si noua coalitie ce se pregateste sa-i puna la picioare lui Traian Basescu, in 2012, o noua majoritate. Este oastea lui Oprea, Dan Diaconescu Direct, Miron Cozma, Gigi Becali, Alba ca Zapada, Noua Republica, Mircea Geoana si cine s-o mai gasi.

Sfanta reevaluare! Ce noroc pe romani sa aiba in fruntea lor un om care stie sa gaseasca si sa scoata la suprafata toate valorile adevarate ale tarisoarei sale. Sa ne pazim de viitor - adiministratia prezidentiala a achizitionat medalii si insemne onorifice de 10 milioane de RON. Deci, va putea reevalua primari si generali de peste 2,5 milioane de euro.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Marian Vanghelie decorat Cavaler, #Vanghelie decorat Traian Basescu , #primar