Solutia Marian Vanghelie pentru oamenii din nameti

Luni, 20 Februarie 2012, ora 08:16
2324 citiri
Solutia Marian Vanghelie pentru oamenii din nameti
Foto: B1TV

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 al Capitalei, considera ca Guvernul nu a reactionat in mod corect fata de problema zapezilor, mentionand ca daca s-ar fi alocat o suma de bani fiecarei comune inzapedite situatia ar fi fost cu totul alta.

"Guvernul trebuia sa vada punctual cam ce bani ii trebuie fiecarei comune, sa faca o teleconferinta cu prefectii sa stabileasca foarte clar in fiecare comuna care este necesitatea pentru a se rezolva aceasta problema. Intr-o saptamana, in doua si cum o vad ca si posibilitate de a se rezolva. Se facea un calcul ... 200-500 de miliarde. Este o prolema la nivel national", a declarat Vanghelie, duminica seara, la B1 TV.

Acesta a precizat ca gestul de a duce ajutoare cu elicopterul nu a fost de ajuns, ci ca ar fi trebuit sa se gaseasca o solutie economica.

"Sunt sute de mii de oameni care nu au ce sa manance si nu au cum sa iasa din case. (...) Tot incercam sa strangem totul la Guvern. Nu putem sa trimitem utilaje cu elicopterele. Am inteles ca au dat 300 de milioane la un judet si 500 de milioane la alt judet in bataie de joc. Pai ce sa faca cu 500 de milioane la un judet intreg cand au cate 20 de comune cu probleme?", a continuat primarul sectorului 5.

Vanghelie da miliarde sinistratilor din banii primariei - vezi reactiile PDL

Vanghelie a amintit ca el a dat bani pentru judetele Vrancea si Buzau si a precizat ca de la Bucuresti ar fi trebuit sa inceapa tot planul pentru a-i ajuta pe cei aflati in situatii critice.

"Cred ca partea asta de solidaritate trebuie sa inceapa de la Bucuresti. Aici sunt toti banii, aici se invart toate lucrurile. De aceea, lumea ne percepe gresit pe fond ca aici se intampla toate, se iau decizii si ei mor de foame. Bucurestiul si cetatenii au reactionat mult mai bine decat a reactionat Guvernul", a conchis politicianul.

Vanghelie a alocat 43 de miliarde de lei vechi din banii sectorului 5 pentru ajutorarea sinistratilor din judetele Buzau, Vrancea si Calarasi.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Vanghelie Guvern deszapezire, #Vanghelie Guvern deszapezire comune , #primar