Planurile lui Vanghelie in politica: Nu puteti sa conduceti tara cu oameni saraci si cinstiti. Am un mic nerv care ma face sa nu renunt

Luni, 01 Februarie 2016, ora 12:48
4169 citiri
Planurile lui Vanghelie in politica: Nu puteti sa conduceti tara cu oameni saraci si cinstiti. Am un mic nerv care ma face sa nu renunt
Foto: Arhiva/Ziare.com

Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, recent eliberat din arest, e de parere ca tara nu se poate conduce cu oameni saraci si cinstiti.

Intrebat, intr-un interviu acordat Adevarul, daca i se pare normal sau nu sa existe o lege a incompatibilitatii, acesta a raspuns ca nu e normal sa existe, explicand si de ce. "Nu, nu-i normal. Daca eu am o activitate care nu are legatura cu primaria, daca am trei magazine de jucarii, de haine, de electronice, ce legatura are ca eu sunt actionar?

Oameni buni, nu puteti sa conduceti tara cu oameni saraci si cinstiti. Asta a fost o deviza din '90, a fost gresita si proasta.

Tara se poate conduce cu oameni linistiti, care (sic!) le merg lucrurile, ca sa poata sa se ocupe de problemele tarii si de problemele oamenilor. Daca o mai tinem asa 10 ani, ducem dracului Romania, o ducem in gard! Azi arestam toti oamenii de afaceri, nimeni nu mai e bun", a explicat Marian Vanghelie.

De-ale lui Vanghelie: Nu stiam ce interese aveam la Revolutie. Vindeam un kil de aur la 3 zile

Dupa parerea fostului primar, nu coruptia ucide, ci prostia. "Stiti ce ucide? Prostia! Prostia ucide", a afirmat el.

"Deci nu e bine cu 'sarac si cinstit'... Nu se poate trai din 1.000 de euro, sa fii si imbracat, sa-ti platesti si telefonul...", afirma fostul primar, recent eliberat din arest, trimis in judecata pentru luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.

Cadou de Craciun pentru Vanghelie de la judecatori

Fostul edil a vorbit si despre faimoasele "Vanghelioane", dar si despre petrecerile cu mici si bere, pe care le considera firesti. Afirma, insa, ca acestea nu au avut nimic de-a face cu voturile: "E un lucru firesc, domn'e. Oriunde in lume, ziua de 1 Mai, Ziua Muncii, se sarbatoreste.

Nu e nimic gresit ca un partid de stanga sa invite oamenii la un pahar de bere si la un mic, ca e traditional romanesc. E un lucru firesc. Credeti ca de acolo se luau voturile? Nu, nu avea nicio legatura cu voturile... asa credeti dumneavoastra?".

Vanghelie, despre petrecerile cu mici si bere si Revelioane: Daca o sa mai am ocazia, o sa fac in continuare la fel

"Am facut, da, si nici macar nu-mi pare rau. Daca o sa mai am ocazia, o sa fac in continuare la fel. Cred ca electoratul roman e mult mai destept decat se incearca a se pune amprenta", mai afirma Marian Vanghelie, care a fost primar timp de 15 ani.

Marian Vanghelie sustine ca in organizarea faimoaselor Revelioane s-a inspirat de la Traian Basescu, doar ca "nu cu mancare la casoleta": "Domn'e, sa fiu sincer, ideea am furat-o de la Traian Basescu. El a facut in primul an Revelionul. Si in al doilea an m-am ocupat. Si am inventat, nu cu mancare la casoleta, cum a facut Basescu, ci cu mancare in farfurii, cu mancare calda, cu pahare: vin rosu, vin alb, tarie, tot ce trebuie.

Am facut un Revelion pentru 1.000 si ceva de pensionari care erau foarte amarati. La aia le dadeam cu 30 de lei biletul".

Fostul primar sustine ca nu a coborat preturile ca sa castige el si ca regretul sau de acum e ca a luat vin scump si bun si nu unul ieftin, la carafa: "Am negociat preturile, le-am dus cat se poate de jos, dar nu ca sa castig eu ceva. Am incercat sa aduc sponsorizari. Eu inteleg ca o spaga este aia care tu imi dai ceva si plec cu el acasa. Alea erau chestii publice. Dupa 15 ani vine cineva si ma aresteaza, zice ca era spaga mea. Doamne fereste!

Imi reprosez ca, daca stiam ca toate aceste valori imi intra in rechizitoriu, nu mai luam un vin de 300-400 de lei, foarte bun. Luam unul de 30 de lei, d-ala la carafa. Si rechizitoriul ar fi ajuns, poate, in loc de 10 milioane, la 2 milioane pe partea de Revelioane, ca sa fiu asa putin ironic".

Legat de momentul cand a fost trimis in arest, Marian Vanghelie a spus: "Sentimentul asta de frica este uman. Doar nebunilor nu le este frica".

"Nu-mi venea sa cred ca se intampla lucrurile astea, dar, zic: 'Ba, asa este viata!'. Stateam sa ma gandesc: 'Ba, unde am gresit, ce am gresit?', ca am o parere destul de buna despre mine. Dar, degeaba, poti sa fii si bun, tot te ia...", mai declara el despre perioada petrecuta in arest, el fiind trimis in judecata pentru luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.

Fostul edil, recent eliberat din arest, continua in aceeasi nota: "Eu cred ca arestul preventiv este cea mai mare prostie. Mai departe..., anchetele procurorilor - bune, proaste - nu le discut. Vedem, mergem in instanta, ne judecam... Chiar si cu tendinte politice le accept. Dar nu intai ma omori, imi tai un picior, si dupa aceea imi spui ca a fost o greseala".

Legat de atmosfera din arest, Marian Vanghelie afirma ca toata lumea iese traumatizata de acolo. Cel mai rau e spatiul limitat, spune el: "Suprafata aia mica. Sunt 12 metri patrati in primul rand. 6 metri sunt paturile. Un metru toaleta si mai ai trei metri.

Despre ce vorbim? Te sufoci. Noroc ca unii mai stau in pat. Eu nu stateam nici 10 minute in pat". Potrivit fostului edil, in celula sa stateau opt persoane, printre care "trei primari si un procuror".

Intrebat daca, la fel ca fostul primar Radu Mazare, se retrage si el din politica, Marian Vanghelie a explicat: "Stiti, v-am spus ca sentimentul de frica e uman, doar nebunilor nu le e frica. E clar ca fiecare om isi face o analiza: 'Ba, dar pentru ce dracu'? Ce rost are?'.

Pe de alta parte, nu va ascund si faptul ca din cauza unor calitati ale mele ascunse, de mic lider, am un anumit nerv si imi vine sa nu renunt. Ma bat eu cu mine insumi momentan. Nu stiu care va fi definitia exacta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Vanghelie atmosfera arest, #Vanghelie coruptie, #Vanghelie intoarce politica, #Vanghelie retrage politica , #arestat