Nastase pleaca la PDL si spalatul pe creier (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 20 Decembrie 2011, ora 12:33
6446 citiri
Nastase pleaca la PDL si spalatul pe creier (Opinii)
Foto: liberation.fr

Anastase comenta entuziasmata, cu o piosenie demna de o numaratoare din doi in cinci la votul Legii Pensiilor, plecarea Aurei Vasilei de la PSD la UNPR.

Ceva in genul - o femeie admirabila, mama a unei fete, ma leaga de doamna, in ciuda catorva dezacorduri ideatice, o profunda si intensa afinitate electiva. Nu in aceste cuvinte, insa povestea trebuie sa sune frumos.

Daca Roberta Anastase stiti cine e, de la celebra numaratoare trunchiata nimeni nemaiavand voie sa nu stie cine este, poate ca despre Aura Vasile stiti mai putine lucruri.

Ea este doamna care ii spunea lui Boc Emil ca e cazut in cap. Despre Gabriel Oprea spunea ca e un "tradator", "un mincinos", "Iuda" si "o sluga insetata de sange a lui Basescu". Despre UNPR, partidul unde a semnat deja adeziunea, ca e un partid de "cuci". Despre acelasi premier spunea ca nu-l poate jigni, dar "mai mult de imbecil" nu poate sa-l eticheteze.

Aura Vasile, la fel ca si proaspat decoratul Cavaler Vanghelie, e un adevarat dusman al culturii. Cine a auzit-o cel putin o data in viata vorbind nu poate decat sa isi schimbe parerea, in bine, despre precupetele din piata. Avand in vedere ca primarul care este la sectorul cinci a convins-o sa ramana in PSD, bagand-o in spital cu prezentarea argumentelor, e limpede ce leaga si uneste aceste specimene.

Sefa la tinichigerie si apoi la Autobaza Colentina, Aura Vasile si-a exersat stilistica cu tiristii cosmopoliti ai Bucurestiului, in fata carora reusise cica sa se impuna cum, necum. Cine stie ce inseamna "a-i face" pe tiristi poate sa inteleaga mai bine care-i este orizontul politic. Si aici am pus punct subiectului Aura Vasile - PSD - UNPR - Vanghelie. A lesinat, s-a internat, s-a intors in PSD. Dar ramane semnificatia agitatiei si zgomotului nimicului.

La bubele trecutului pesedistei, nu e de mirare ca Puterea a avut de ce sa o agate. Raman cuvintele Robertei Alma Anastase, care s-a grabit sa spele, sa fardeze si sa sarute cea mai dezagreabila prezenta feminina din Parlamentul Romaniei. Vorbele de lauda si preamarire ale Robertei Anastase explica totul - spalam, reevaluam, reconditionam si resapam tot.

Nu ne dam inapoi sa facem reforma nici cu alde Cavaleru' Vanghelie, nici cu Joita Vasile si, daca e nevoie, il luam si pe Catalin Voicu, pe "rusine Dinu Patriciu", ca pe S.O.Vintu deja l-am arvunit.

In ritmul asta, trebuie sa ne cumparam popcorn si sa asteptam momentul in care Roberta Alma Anastase il va lauda si preaslavi pe amicul ei de-o viata - Adrian Nastase. Eventual dupa ce justitia il va albi, iar presedintele va invita PSD la guvernare alaturi de oastea de stransura a lui Boc, Oprea, Cozma si DDD.

Ori, daca asta e schema si oferta electorala a Puterii, mai bine o iau cu forta pe Aura Vasile la ei in echipa. Ca tot acolo se va ajunge. E din aceeasi gasca, impart acelasi vocabular si aceeasi pregatire, ca despre educatie nu poate fi vorba.

Cat despre spalatul pe creier - e pentru cei de vad mai multe asemanari intre Coreea de Nord si Romania decat intre prostie, ignoranta si lipsa de educatie. Si pentru aceiasi care, din studiourile lor de televiziune, se intreaba despre coreenii care isi plang dictatorul cat de rau trebuie sa fie spalati pe creier. Probabil la fel de mult pe cat ar putea crede un telespectator vizavi de autorul intrebarii.

Daca nu gasiti legatura intre cele doua subiecte, nu-i nimic. Viata o va face. Atunci cand necesitatea dialogului si schimbul de idei va aduce intelegerea autentica.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Aura Vasile PSD UNPR, #Roberta Anastase Aura Vasile, #Adrian Nastase PSD PDL, #Marian Vanghelie Aura Vasile , #Adrian Nastase