Marian Vanghelie, internat de urgenta

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 12:56
6884 citiri
Marian Vanghelie, internat de urgenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Marian Vanghelie a lipsit, miercuri, de la procesul in care este acuzat de fapte de coruptie, avocatul acestuia spunand ca a luat legatura cu soferul edilului, care i-a transmis ca primarul suspendat al Sectorului 5 are o criza renala si a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

"S-a internat la Spitalul Municipal (Spitalul Universitar de Urgenta - n.red.), in urma unei crize renale. In concluzie, cerem amanarea procesului pentru a fi audiati ceilalti inculpati in prezenta lui Vanghelie", a spus, in sala de judecata, avocatul Cristian Ene, aparatorul ales al lui Marian Vanghelie, transmite News.ro.

Stenogramele din dosarul lui Vanghelie: Apar Iohannis, Geoana si interventii in ancheta "frauda la Bac 2013"

Avocatul a mai spus ca informatiile despre starea lui Marian Vanghelie le-a obtinut prin soferul acestuia si ca va depune actele medicale la dosar. In urma acestei cereri, judecatorul Otilia Bombos de la Tribunalul Bucuresti a decis sa acorde un nou termen pe data de 18 mai.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata, de procurorii DNA, in iulie 2015, pentru suspiciuni privind savarsirea a noua fapte de luare de mita si abuz in serviciu si sapte fapte de spalare de bani.

Vanghelie, denuntat la DNA de varul sau: PSD facea plati "la negru" din mita primita de primarul suspendat

In acelasi dosar sunt judecati Mircea Sorin Niculae, varul lui Vanghelie si administrator al mai multor societati comerciale, Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL si omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20% din valoarea contractelor de oferite de Primarie firmelor controlate de Marin Dumitru.

In conditiile in care costurile reale de executie a lucrarilor, si implicit valoarea efectiva a acestor lucrari, au fost de cel mult 60% din valoarea contractelor, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infractionala a lui Marian Vanghelie a fost estimat de anchetatori la 295.207.000 de lei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Vanghelie spital criza renala, #Vanghelie spital, #Vanghelie internat spital , #DNA
Comentarii