Marian Vanghelie, audiat la DNA - s-au extins cercetarile

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 18:12
6751 citiri
Marian Vanghelie, audiat la DNA - s-au extins cercetarile
Foto: Arhiva Ziare.com

Marian Vanghelie a fost adus, sambata dupa-amiaza, la sediul Directiai Nationale Anticoruptie din Capitala, pentru a fi audiat in acelasi dosar in care este arestat preventiv.

Marian Vanghelie se afla in arest preventiv de aproximativ patru luni, el fiind acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, aminteste Realitatea TV.

DNA a extins cercetarile in dosarul acestuia.

"S-a facut o extindere a urmaririi penale, in sensul ca i s-a explicat domnului primar mai in concret in ce constau invinuirile si practic am ajuns la situatia in care este acuzat pentru opt infractiuni de abuz in serviciu, opt infractiuni de luare de mita si sapte infractiuni de spalare de bani.

Procurorii au simtit nevoia sa expliciteze printr-o ordonanta de extindere in ce constau invinuirile aduse", a declarat sambata avocatul lui Vanghelie, Cezar Bivolaru, la sediul DNA, informeaza Agerpres.

"In perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contractede lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei (noi).

Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre omul de afaceri, pe de alta parte", sustine DNA.

Vanghelie: Generalul Oprea are o viteza fantastica in a pune mana pe PSD. Sa nu va treziti cu dosare...

Acel "comision" a fost platit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (varul primarului) si al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el castigand alegerile din pozitia de candidat al PSD. Acesta a fost membru al acestui partid pana in noiembrie 2014, cand a fost exclus, alaturi de Mircea Geoana si Dan Sova, in urma votului Comitetului Executiv National al PSD. Ulterior, in martie, Vanghelie si Geoana au anuntat infiintarea unei noi formatiuni politice - Partidul Social Romanesc.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Vanghelie audiat DNA, #Vanghelie DNA, #Vanghele arestat audiat DNA , #arestat