Marian Vanghelie, audiat la DNA

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 11:15
2974 citiri
Marian Vanghelie, audiat la DNA
Foto: Arhiva

Primarul sectorului 6, Marian Vanghelie, s-a prezentat marti, in jurul orei 10:45, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Marian Vanghelie a declarat, inainte de a intra la DNA, ca nu stie de ce a fost chemat, dar s-a prezentat in calitate de martor.

Potrivit Realitatea TV, edilul sectorului 5 a fost chemat ca martor intr-o disjungere a dosarului in care primarul sectorului sase, Cristian Poteras (PD-L), este acuzat de abuz in serviciu.

Procurorii DNA au dispus, in luna martie, trimiterea in judecata a primarului Poteras acesta fiind acuzat ca, impreuna cu mai multi functionari din primarie, ar fi retrocedat in 2006 ilegal mai multe terenuri din Centrul Capitalei, in beneficiul unui apropiat al primarului. Numele lui Marian Vanghelie a fost mentionat ca avand legatura cu retocedarile ilegale de terenuri, dar pana acum, legatura nu a fost demonstrata.

Poteras sustine insa ca acuzatiile potrivit carora un var de-al sotiei sale facea parte dintre persoanele care beneficiau de deciziile subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar Sector 6 sunt nefondate.

Potrivit rechizitoriului, in cursul anului 2006, inculpatii Cristian Constantin Poteras, Gheorghe Floricica, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu si Dorina Piftor, in calitate de functionari publici in cadrul Primariei Sectorului 6 Bucuresti si de membri in cadrul Subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar Sector 6, nu si-au respectat atributiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu incalcarea dispozitiilor legale, a sase titluri de proprietate pentru suprafata totala de 119.647,64 mp teren intravilan situat in municipiul Bucuresti, cu o valoare de piata, la nivelul anului 2006, de 58.230.034 euro (205.306.570 lei).

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Marian Vanghelie DNA, #vanghelie dosar poteras , #primar