Banii din spaga lui Vanghelie, la televiziuni - reactia B1 TV

Vineri, 13 Martie 2015, ora 20:515401 citiri
Banii din spaga lui Vanghelie, la televiziuni - reactia B1 TV
Foto:Facebook/Marian Vanghelie

B1 TV a reactionat, joi seara, dupa ce DNA a aratat ca o parte din spaga incasata de primarul Marian Vanghelie a fost folosita pentru plata unor contracte de publicitate in favoarea a doua televiziuni, OTV si B1 TV.

"Societatea Premier Palace SRL a incheiat in anul 2012 un contract de prestari servicii publicitare cu B1 TV Channel SRL in valoare de 150.000 Euro+TVA, in baza caruia au fost difuzate pe postul de televiziune B1 TV spoturi si reportaje publicitare in perioada mai 2012-februarie 2013.

Asa cum se intampla in cazul tuturor contractelor de publicitate incheiate de B1 TV, aceste difuzari s-au facut in baza unor mediaplan-uri aprobate de client si care au fost respectate intocmai, dovada fiind si monitorizarile care atesta executarea de catre B1 TV Channel SRL a tuturor conditiilor contractuale agreate intre parti", se arata intr-un comunicat al postului de televiziune.

Televiziunile la care au ajuns milioane de euro din mita lui Vanghelie

Contractul de publicitate, mediaplan-urile de difuzare a materialelor publicitare, factura emisa pentru serviciile prestate "sunt documente care atesta intr-o transparenta totala legalitatea acestei tranzactii comerciale", arata sursa citata.

O parte a "comisionului" primit de Marian Vanghelie de la omul de afaceri Dumitru Marin, in contul acordarii unor contracte din bani publici, a reprezentat-o plata unor contracte de publicitate in favoarea a doua televiziuni, OTV si B1 TV.

Informatia apare in referatul prin care DNA solicita judecatorilor arestarea preventiva a primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Vanghelie afla daca va fi arestat: Am un loc in celula pentru Oprea si Ponta

Primarul Sectorului, 5 Marian Vanghelie, a ajuns vineri seara la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde magistratii decid daca edilul va fi arestat preventiv.

Marian Vanghelie a fost retinut joi seara pentru 24 de ore, dupa o zi intreaga de perchezitii la locuinta sa si la sediul primariei pe care o conduce. Anchetatorii au retinut in ordonanta de retinere ca edilul ar fi perceput un comision de 20% din valoarea contractelor incheiate de primarie.

Vanghelie este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News