Avocat: Vanghelie a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu, nu pentru Elena Basescu

Joi, 26 Martie 2015, ora 17:54 1658 citiri
Foto: wall-street.ro

Primarul Marian Vanghelie a sustinut ca semnaturile pentru alegerile europarlamentare din anul 2014 au fost stranse pentru candidatura lui Mircea Diaconu si nu pentru Elena Basescu.

Declaratia lui Vanghelie a fost facuta joi in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind confirmata de unul din avocatii primarului.

Initial, in dosarul deschis de DNA, omul de afaceri Marin Dumitru a declarat ca Marian Vanghelie i-a cerut, in anul 2014, sa stranga semnaturi pentru candidatura Elenei Basescu la alegerile europarlamentare.

Elena Basescu reactioneaza: Si-a facut sau nu campanie si cu bani de la Vanghelie

Vanghelie ar fi folosit banii din spaga pentru campania Elenei Basescu - Reactia lui Traian Basescu

"Cu referire la alta suma platita cash, Dumitru Marin a relatat ca in anul 2012, cand fiul inculpatului si-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar in primavara anului 2014 inculpatul i-a cerut sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, banii necesari acestei activitati fiind scazuti din comisionul ce-i era cerut, (...) suma platita pentru cele 9.000 semnaturi stranse fiind de cate 15 lei/semnatura", se arata in documentele DNA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News