A platit Vanghelie pentru semnaturile lui Diaconu? Reactia europarlamentarului

Joi, 26 Martie 2015, ora 19:29
4285 citiri
A platit Vanghelie pentru semnaturile lui Diaconu? Reactia europarlamentarului
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul Mircea Diaconu a precizat, joi, dupa ce Marian Vanghelie a sustinut ca a strans semnaturi pentru el la europarlamentarele din 2014, ca oamenii au venit "natural" spre el, mergand la rude, prieteni si vecini cu formulare, iar la punctele de strangere de semnaturi s-au format cozi.

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu sustine, intr-o declaratie de presa, ca sprijinul oamenilor din toata tara, care s-au implicat in campania de strangere a semnaturilor pentru alegerile parlamentare din 2014, "a venit natural" spre el.

Avocat: Vanghelie a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu, nu pentru Elena Basescu

"Aceasta campanie s-a petrecut sub ochii tuturor, in direct! A fost o cursa contracronometru si probabil cea mai transparenta campanie de strangere de semnaturi! A trebuit sa adunam in doar 5 zile un numar de cel putin 100.000 de semnaturi. Oamenii urmareau cu sufletul la gura evolutia lucrurilor iar implicarea lor m-a lasat fara cuvinte. S-au organizat din proprie initiativa, si-au printat formulare, au mers la rude, prieteni, vecini, s-au format cozi la punctele de strangere de semnaturi, unde au venit ca voluntari. Am primit prin posta sute de plicuri cu formulare completate, de la necunoscuti, de la tot felul de oameni care au inteles lupta mea si au venit alaturi de mine. Veneau de peste tot si fara intrerupere!", precizeaza Diaconu, in declaratia de presa.

In sala de judecata, unde se analizeaza contestatia lui Marian Vanghelie la masura arestului preventiv, primarul a revenit asupra declaratiei initiale si a explicat ca, de fapt, nu a strans semnaturi pentru fiica cea mica a fostului presdinte, ci pentru Mircea Diaconu, a declarat avocatul Catalin Dancu.

Initial, primarul Sectorului 5 a spus ca a contribuit la strangerea mai multor semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu.

Aparatorul primarului Sectorului 5 a explicat ca Marian Vanghelie a revenit asupra declaratiei initiale intrucat, in prima faza, "se produsese o incurcatura".

Oana Niculescu Mizil confirma ca Vanghelie a strans semnaturi pentru Mircea Diaconu

Vanghelie se afla la instanta suprema, unde se judeca contestatia sa si a varului sau, Mircea-Sorin Niculae, asociat si administrator al mai multor societati comerciale, impotriva deciziei de arestare preventiva.

Primarul Sectorului 5 si varul sau sunt in arest preventiv din 14 martie, in urma unei decizii luate de un judecator de drepturi si libertati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, la cererea procurorilor DNA.

Potrivit motivarii deciziei de arestare a edilului, luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si publicata pe 19 martie, Marian Vanghelie i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu.

"Dumitru Marin a relatat ca, in anul 2012, cand fiul inculpatului si-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar in primavara anului 2014, inculpatul i-a cerut sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, banii necesari acestei activitati fiind scazuti din comisionul ce-i era cerut, (...) suma platita pentru cele 9.000 semnaturi stranse fiind de cate 15 lei/ semnatura", potrivit documentului citat.

Fostul europarlamentar Elena Basescu a precizat ca nu i-a cerut lui Marian Vanghelie sa stranga semnaturi contra cost pentru ea.

"Nu am cerut niciodata nimanui sa-mi stranga semnaturi contra cost, cu atat mai putin lui Marian Vanghelie sau celorlalti oameni invocati in documentele citate in presa. De altfel, pe acestia nici macar nu ii cunosc", a scris, pe 19 martie, pe Facebook, Elena Basescu.

Aceasta a reamintit ca nu a candidat la alegerile europarlamentare din 2014, subliniiind ca, in aceste conditii, invocarea numelui sau este "nejustificata".

Fostul liberal Mircea Diaconu a candidat independent la alegerile europarlamentare din mai 2014, clasandu-se pe pozitia a patra, cu 6,81%, dupa Alianta PSD-UNPR-PC, PNL si PDL.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#reactie Diaconu semnaturi Vanghelie, #Vanghelie semnaturi Mircea Diaconu, #Vanghelie semnaturi Elena Basescu, #Vanghelie arestat DNA , #arestat
Comentarii