Lovitură pentru TVR. Jurnalistul dat afară pentru agresiune sexuală asupra unei colege a câștigat procesul

Marti, 12 Martie 2024, ora 15:11
10515 citiri
Lovitură pentru TVR. Jurnalistul dat afară pentru agresiune sexuală asupra unei colege a câștigat procesul
Marian Olaianos și Nadine Vladescu FOTO facebook

Marian Olaianos, jurnalistul TVR dat afară pentru că și-ar fi agresat o colegă, alături de care trăia o relație extra-conjugală, a câștigat procesul intentat.

El trebuie să fie repus în drepturi, iar TVR trebuie să-i plătească și salariile restante.

Realizatorul emisiunii Replay a primit vestea marți, 12 martie din partea Tribunalului Ilfov. Comentantorul TV va fi repus în drepturi: „Admite cererea. Soluția pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată. Anulează decizia nr. J/22 din data de 09.03.2023, emisă de pârâtă.

Obligă pârâta la reintegrarea reclamantului în funcţia şi postul deţinute anterior concedierii. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii şi până la data reintegrării efective.

În baza art. 451 alin. 2 C. proc. civ., diminuează cuantumul onorariului avocaţial solicitat de reclamant drept cheltuieli de judecată, şi obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 4000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial diminuat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cererea de apel se depune la Tribunalul Ilfov. Pronunţată astăzi 12.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei de judecată. Document: Hotarâre 12.03.2024”.

Conform fanatik, Marian Olaianos a făcut primele declarații în urma deciziei instanței: „Sunt bucuros și încrezător, așa cum este și firesc. Am avut încredere că instanța o să țină cont de toate dovezile depuse la dosar și că se va face dreptate. Și, iată că acest lucru s-a și întâmplat.

La 9 martie 2023, reprezentanţii SRTv i-au înmânat comentatorului sportiv Marian Olaianos decizia de sancţionare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă, în urma scandalului în care a fost implicat cu colega Nadine Vlădescu de la secția Cultural.

Jurnalistul a fost informat despre concediere joi, 9 martie, după ce, în perioada 19 decembrie - 8 martie, s-a aflat în concediu de odihnă şi medical.

„Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violenţă fizică şi verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos - asupra sa, însoţită de certificat medico-legal şi de alte documente medicale”, se aarată într-un comuncat emis de postul public.

„Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violenţă suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violenţă, audieri ale martorilor, precum şi alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în faţa comisiei următoarele: "aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoţională, în încercarea de a mă apăra, am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului", mai precizează comunicatul TVR.

Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Alianţa Pfizer-BioNTech a fost dată în judecată, joi, 25 aprilie, de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), care acuză că cele două companii i-au încălcat patentele asociate...
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
#Marian Olaianos, #TVR, #scandal, #proces, #agresiune sexuala, #Nadine vladescu, #castig , #stiri media