Renunta liberalii la Marian Munteanu? Blaga pastreaza misterul: Discutam maine

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 21:31
5868 citiri
Renunta liberalii la Marian Munteanu? Blaga pastreaza misterul: Discutam maine
Foto: Captura video/Arhiva Digi24

Liberalii par ca vor sa intre in istorie cu patru candidati anuntati pentru Primaria Capitalei in doar cateva luni. Dupa ce Marian Munteanu a fost adus in cursa ca ultimul as salvator din maneca, conducerea PNL pare sa cedeze presiunilor atat din exterior, cat mai ales din interiorul partidului si se gandeste sa-l retraga pe fostul lider al studentilor din Piata Universitatii.

Marian Munteanu va fi retras din cursa pentru Primaria Capitalei. Blaga i-ar putea lua locul - Surse Ziare.com

Conducerea PNL s-a reunit luni in sedinta si surse liberale au declarat pentru Ziare.com ca principala varianta de lucru a fost inlocuirea lui Munteanu. Liberalii sunt insa impartiti. Daca unii considera ca impactul negativ ar fi mai mic in cazul acestei miscari decat daca s-ar continua cu Munteanu candidat, o alta tabara crede ca astfel PNL s-ar face de ras iremediabil.

In interiorul PNL freamatul e tot mai mare si marti supapa nu a mai rezistat si tensiunile au fost scoase la iveala si in public. Doi candidati liberali pentru sectoarele Bucurestiului au anuntat ca isi vor face campania separat de Munteanu, contestand afinitatile sale cu Miscarea Legionara dar si lipsa unui program concret in ce-l priveste pe cel care ar trebui sa fie locomotiva in aceste alegeri.

Surse liberale au declarat, pentru Ziare.com, ca un posibil inlocuitor al lui Munteanu ar putea fi copresedintele Vasile Blaga. La iesirea de la sedinta, Blaga abia le-a raspuns jurnalistilor, anuntandu-i doar ca miercuri seara va anunta ce s-a decis la varful PNL.

Ziare.com va tine la curent cu cele mai noi informatii despre jocurile de culise din PNL:

- Copresedintii PNL, Vasile Blaga si Alina Gorghiu, vor avea miercuri, la ora 15:00, o sedinta in care vor discuta strategia pentru Bucuresti. Potrivit unor surse din partid citate de Mediafax, discutiile vor fi urmate de o sedinta extraordinara a Biroului Politic National al PNL, convocat pentru ora 17:00. Declaratia de presa va avea loc in cursul serii, dupa ora 18:00.

- Copresedintele PNL Vasile Blaga a parasit, marti seara, sediul PNL, si, intrebat in legatura cu retragerea candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primaria Capitalei, a spus ca discutiile vor avea loc miercuri.

"Discutam maine (miercuri-n.r.) ", a raspuns Vasile Blaga, la insistentele jurnalistilor. El a refuzat sa faca orice alte comentarii.

- Desi a anuntat ca isi separa campania de cea a lui Munteanu, candidatul PNL la Primaria Sectorului 6 Razvan Mironescu a declarat ca retragerea lui Marian Munteanu ar prejudicia imaginea partidului, dar a precizat ca liderul PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, ar fi un candidat redutabil.

"Nu am nicio informatie, mai multe decat aveti dumneavoastra. Acum am venit, la ora opt, asa cum am fost convocati, s-a mutat sedinta din Aviatorilor si voi afla si eu noutatile orei. (...) Personal, nu cred ca ar fi oportuna (retragerea lui Marian Munteanu-n.r.). In primul rand, din cauza unei eventuale probleme de imagine care ar fi creata Partidului National Liberal, in Bucuresti", a declarat Razvan Mironescu, intrebat daca este posibila retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei.

Pe de alta parte, Mironescu a reafirmat ca are rezerve cu privire la "capacitatea lui Marian Munteanu, in acest moment, inainte de a-si fi definitivat programul pe Bucuresti, sa faca fata unor intrebari, pe strada".

- Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au adresat, marti, o scrisoare deschisa in care sustin ca in ultimii 26 de ani PNL nu a dat in niciun moment credit extremismului, sovinismului, antisemitismului ori xenofobiei, acuzandu-si adversarii politici de lipsa de onestitate. Ei afirma - fara a mentiona insa numele lui Marian Munteanu - ca adversarii politici duc o campanie electorala "lipsita de onestitate si de respect pentru adevar", inventand teme false.

Gorghiu si Blaga: PNL nu a dat niciodata credit extremismului, sovinismului, antisemitismului ori xenofobiei

- Marian Munteanu a precizat marti seara, dupa discutiile cu lideri PNL, ca a decis sa se retraga din unele organizatii neguvernamentale si a initiat cesionarea tuturor partilor sociale pe care le detine la societati comerciale, pentru a nu-i afecta activitatea politica.

- Cel mai probabil decizia liberalilor va fi facuta publica miercuri seara, in jurul orei 18:30.

- Intrebat despre retragerea lui Munteanu din cursa, Teodor Atanasiu le-a spus jurnalistilor ca "Munteanu s-a retras din consiliile de administrare ale ONG-urilor din care facea partea" si din actionariatul firmelor in care era implicat. "De alte retrageri nu stiu", a spus Atanasiu.

- Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca o posibila retragere a candidaturii lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei ar fi "spre catastrofala" pentru imaginea partidului, avand in vedere ca ar fi ar treilea candidat esuat.

Antonescu, despre retragerea lui Munteanu: Ar fi catastrofala, mi-e greu sa cred ca s-au razgandit intr-o zi

"Sper ca aceste zvonuri sunt rauvoitoare, raspandite de adversarii politici. Nu pot sa-mi imaginez atata frivolitate la varful PNL ca si acest al treilea candidat, asumat prin vot, printr-o decizie politica - buna sau rea -, de tot partidul, sa fie acum schimbat", a declarat Crin Andonescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, adaugand ca nu are nicio informatie in legatura cu posibila retragere a lui Munteanu din cursa pentru Bucuresti.

- Realitatea Tv il anunta pe Catalin Predoiu drept posibil candidat numarul 4 al liberalilor pentru Primaria Capitalei.

- Stiripesurse.ro sustin ca un posibil inlocuitor al lui Munteanu ar putea fi Ciprian Ciucu, actual candidat independent sustinut de M10. Ciucu a propus luni alegeri primare pentru desemnarea unui candidat comun al dreptei pentru Bucuresti, aratand ca PNL, USB si M10 ar trebui sa alega intre el si Nicusor Dan, ceea ce le-ar permite liberalilor sa se trezeasca din "visul urat" Munteanu.

- Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Ionut Stroe, a declarat ca fiecare candidat al partidului are dreptul de a-si stabili singur strategia de campanie, precizand ca decizia candidatului pentru Primaria Sectorului 5, Ovidiu Raetchi, de a avea o campanie separata de a lui Marian Munteanu, nu inseamna ca acesta nu este sustinut de catre ceilalti liberali.

PNL insista ca toti liberalii il sustin pe Munteanu: Inclusiv Raetchi, desi vrea campanie separata

- Si candidatul PNL la Primaria Sectorului 6, Razvan Mironescu, a declarat, marti, ca isi va face actiunile de campanie electorala independent de Marian Munteanu, afirmand ca, inainte de a iesi in strada, Munteanu trebuie sa isi clarifice programul pentru Bucuresti.

Munteanu rupe PNL: Inca un candidat liberal pentru Bucuresti anunta ca isi face campanie singur

"Campania mea este in plina desfasurare. Eu am o strategie de campanie bazata in proportie de 70% pe prezenta in strada, din punctul acesta de vedere actiunile de strada le voi face in continuare, asa cum le-am facut si pana acum, singur, cu mici exceptii in cazul lui Ludovic Orban", a declarat candidatul PNL la Primaria Sectorului 6, Razvan Mironescu, intrebat de News.ro daca se va delimita in campania electorala de candidatul sustinut de PNL la PMB, Marian Munteanu.

- Candidatul PNL la Primaria Sectorului 5 al Capitalei, deputatul Ovidiu Raetchi,a anuntat ca isi separa campania electorala de cea a lui Marian Munteanu.

Ovidiu Raetchi isi separa campania de cea a lui Marian Munteanu: Eu stiu ca Zelea Codreanu a fost criminal!

"Ma despart de dansul mai multe lucruri si de aceea cred ca fiecare trebuie sa-si faca propria campanie", a declarat Ovidiu Raetchi pentru Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marian Munteanu retras candidatura Bucuresti PNL , #candidat PNL
Comentarii