Marian Munteanu, despre protestele la Patriarhie, dupa Colectiv: Sa ajute saracii 20 de ani, apoi vom asculta parerea lor

Duminica, 17 Aprilie 2016, ora 21:19
9376 citiri
Marian Munteanu, despre protestele la Patriarhie, dupa Colectiv: Sa ajute saracii 20 de ani, apoi vom asculta parerea lor
Foto: Digi 24

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu, considera ca cei care au protestat fata de Patriarhie in urma incendiului din Colectiv ar trebui sa ajute persoane nevoiase timp de mai multi ani si sa se spovedeasca, pentru ca parerea lor despre Biserica sa fie ascultata.

"Am stat de vorba cu multi tineri in ultima perioada pe tema situatiei post-Colectiv. Si le-am spus ca cine striga impotriva credintei se afla intr-o fundatura. De fapt, se sinucide. I-am sfatuit: 'Nu va mai luati dupa cei care va doresc sinuciderea'.

Cine are nemultumiri sau critici ar fi bine sa si le exprime intr-un cadru potrivit. Adica le-as propune acelora sa participe asa, vreo 10-15 ani, fiecare in parohia de care apartine, foarte mult la activitatea comunitatii respective. Mai concret, sa se intereseze de cei saraci, de vaduve, de orfani. Sa-i ajute pe acestia 20 de ani si apoi vom asculta cu interes parerea lor despre Biserica, ce face ea concret pentru oameni si altele.

Nu am vazut prea mare inghesuiala din partea acestor revoltati la ajutorarea saracilor si nici la ritualurile si viata cotidiana a Bisericii. Cine vrea sa mearga la Patriarhie sa protesteze nu trebuie sa uite ca acolo este alt cadru. De aceea, e bine sa se duca mai intai sa se spovedeasca si sa il intrebe pe duhovnic ce sa faca", a spus Munteanu intr-un interviu acordat ziarului Lumina.

Munteanu: Se dau doua mari atacuri in aceste zile, la ortodoxie si la Eminescu

Potrivit candidatului PNL la Primaria Capitalei, in Romania sunt derulate sistematic campanii anticrestine si este intretinuta o atmosfera de ostilitate impotriva traditiilor spirituale si culturale.

"Pentru ca sunt doua mari atacuri care s-au dat si continua azi in Romania: atacul la Ortodoxie si atacul la Eminescu. Si eu le spun tuturor: acolo unde vedeti ca sunt atacate aceste doua repere, feriti-va, acolo este pentru noi, ca romani, semnul unei sminteli cumplit de primejdioase. Va asigur ca nu e un cuvant prea tare.

Fiindca cine ataca esenta noastra crestina si romaneasca este dusmanul nostru si vrea sa ne distruga. Sa ne faca altceva. Or, eu nu vreau sa fiu altceva. Vreau sa fiu un roman mai bun, mai credincios, nu un nimeni fara identitate, fara parinti, fara credinta. Este deci momentul unui reviriment al acestor valori in societatea noastra. Ele trebuie sustinute astazi mai mult ca oricand", a mai spus Marian Munteanu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Marian Munteanu Colectiv, #Marian Munteanu biserica , #candidat PNL