Antonescu: Despre Munteanu se poate spune orice, dar nu ca nu este interesant

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 13:15
3136 citiri
Antonescu: Despre Munteanu se poate spune orice, dar nu ca nu este interesant
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, marti, ca, indiferent ca place sau nu unora, Marian Munteanu este unul dintre personajele importante ale istoriei post-comuniste, despre care se poate spune orice, dar nu ca este neinteresant, iar aceasta agitatie, cu accente isterice, generata in jurul lui ii face bine.

Cine e Marian Munteanu, noul candidat PNL la Primaria Capitalei: De la liderul studentilor, la alianta cu Virgil Magureanu

Crin Antonescu a declarat ca Marian Munteanu, candidatul PNL la Primaria Capitalei, este "o personalitate in legatura cu care nu vine nimeni sa il intrebe ce este esential, proiectul pe care il ofera bucurestenilor".

Antonescu a spus ca se fac tot felul de discutii istorice, de acum 20 de ani, insa este foarte important de cunoscut proiectul politic al candidatului Marian Munteanu, despre care a aratat ca, indiferent ca place sau nu unora, este "unul din personajele importante ale istoriei post-comuniste".

"Eu l-am intalnit o singura data, acum 15 ani, l-am urmarit asa cum l-au urmarit toti contemporanii, din prezentele mediatice. Pentru mine, figura sa este legata de un timp si loc care sunt si pentru mine esentiale, vitale, si anume Piata Universitatii, 1990, si in acest sens incerc o emotie pozitiva, vazandu-l revenind in actuallitatea politica, insa esential pentru a-l vota si a-l sustine intr-un proiect politic este programul pe care domnia sa il produce", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a precizat ca nu este prima oara cand se intampla, nici la PNL si nici la alte partide, sa fie sustinut un candidat din afara partidului.

Marian Munteanu, candidatul PNL la Capitala - De ce s-a abtinut Quintus de la vot

Senatorul liberal a tinut sa precizeze ca PNL are un candidat "despre care oricine poate sa spuna orice, dar nu ca nu este interesant, si faptul ca aceasta agitatie, cu accente isterice, generata in jurul lui Marian Munteanu, tine agenda este un semn bun pentru Munteanu".

El a mentionat ca singura comparatie dintre candidatura lui Marian Munteanu si candidatura lui Klaus Iohannis la prezidentiale este ca ambele anunturi au creat o "isterie".

Despre motivarea alegerii lui Munteanu, in urma cererii celor din strada, Antonescu a spus: "Cred ca treaba celor care propun un candidat la primarie este sa vada, sa evalueze daca acesta corespunde nevoilor comunitare ale unui oras, nu strazii, dintr-un moment sau altul".

Antonescu a mai spus ca delimitarea lui Klaus Iohannis de alegerea candidatului Marian Munteanu este normala: "Nu o interpretez in sensul unei situatii de a nu fi de acord. In fond, nu e treaba presedintelui candidatul pe care il propune PNL".

Iohannis se delimiteaza de Marian Munteanu: Decizia apartine strict PNL (Video)

Antonescu a comentat si ideea ca Munteanu ar fi fost impus din afara, de anumite sfere de influenta. "Nu cred asa ceva, pentru ca, daca as crede aceasta ipoteza, ar insemna sa constat ca nu mai exista PNL si sa nu mai fiu membru", a spus Antonescu, aratand ca unui partid serios nimeni nu ii poate propune asa ceva.

Intrebat daca Marian Munteanu ar putea ajunge un lider de drept al partidului, in cazul in care ar castiga alegerile locale, Antonescu a raspuns: "Nu cred. In conditiile in care va fi membru PNL, daca ar castiga alegerile, ar putea fi unul din candidatii seriosi la o asemenea pozitie, dar de drept nu poate fi".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Crin Antonescu Marian Munteanu , #candidat PNL