Marian Godină, despre lipsa de reacție a ministrului de Interne în cazul Emiliei Șercan: "Speră că lumea va uita rapid și valul va trece”

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 16:30
3615 citiri
Marian Godină, despre lipsa de reacție a ministrului de Interne în cazul Emiliei Șercan: "Speră că lumea va uita rapid și valul va trece”
Jurnalista Emilia Șercan FOTO Facebook / Fundația Friends for Friends

Marian Godină a făcut o trecere în revistă a situațiilor în care ministrul de Interne, Lucian Bode a ratat ocazia să iasă public, să dea explicații sau să anunțe măsuri, în ciuda faptului că la mijloc erau cazuri grave.

Acesta se referă la cazul polițistului de la Strehaia, amenințat cu moartea, despre care nu s-a mai auzit nimic, dar și la scandalul în derulare legat de acuzațiile formulate de jurnalista Emilia Șercan la adresa Poliției Române și a ministrului de Interne.

Lucian Bode, a făcut, în schimb, declarații publice în situații irelevante, crede Marian Godină.

"Alături de Emilia Șercan

"Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare!"

"O astfel de acţiune a unor nefericiţi, să spun aşa, rămâne în categoria şi poliţiştii au umor".

Frazele de mai sus au un singur lucru în comun, acela de a fi fost rostite de oameni de stat care au deținut în cariera lor funcția de ministru de interne.

Prima frază, după cum știți deja, a fost rostită în Parlamentul României, la 9 Mai 1877, de către Mihail Kogălniceanu, ministru de Externe la acea dată.

A doua frază aparține actualului ministru de Interne, domnului Lucian Bode, în contextul apariției în public a unui raport în care un polițist solicita să-i fie repartizat un porc de 160 de kg.

Cu siguranță fraza domnului Bode nu va rămâne în istorie, ci reprezintă doar un fel de carte de vizită a celui care va fi rapid uitat de omenire și care, până în prezent, s-a făcut remarcat prin aceea că dormea pe bancheta din spate a unui autoturism ce rula cu girofaruri prin trafic, provocând un accident, prin explicația de mai sus legată de o glumă de trei lei asupra căreia un om care și-ar fi respectat funcția nici măcar nu s-ar fi oprit pentru a o aminti în public, darămite să mai și anunțe mari anchete și destituiri, ca pe niște mari victorii.

În schimb, domnul Bode a ratat ocazii mult mai bune pentru a ieși public și a da explicații, a anunța măsuri, controale și destituiri.

Primul pe care mi-l amintesc e cazul de la Poliția Strehaia, acolo unde un polițist a fost amenințat cu moartea de către un cetățean care își petrecea concediile taman cu șeful Poliției din localitate.

Poate nici măcar acel caz nu era de adus de aminte tocmai de ministrul de interne, dar când consideri oportun să ieși public și să anunți măsuri pentru o glumă legată de un porc, e mult mai potrivit să comunici și pe subiectul unui ultraj în condițiile date. Abia după câteva zile, Poliția Română a ieșit atunci cu un comunicat în care a anunțat un control la Poliția Strehaia. Au trecut luni bune de atunci... știți voi ceva? A mai zis cineva cum s-a finalizat acel control, care sunt concluziile? A ieșit domnul Bode să spună vreo vorbă? Nimic...

Zilele astea s-a întâmplat ceva cu mult mai grav.

Jurnalista Emilia Șercan aduce acuzații grave Poliției Române și ministrului de Interne, acuzând mușamalizări și scurgeri de probe. Pentru mine, jurnalista Emilia Șercan e una dintre cele mai curajoase persoane pe care le cunosc, iar pentru că o știu și personal, sunt ferm convins că tot ceea ce spune e real.

Din nou, era o foarte bună ocazie pentru ca dl Bode să iasă public cu niște explicații, cu anunțarea unor măsuri, cu ceva, cu orice. Nimic...

Nu a ieșit. Sunt sigur că speră că lumea va uita rapid și valul va trece. La fel cum sunt convins că spera ca Emilia Șercan să nu iasă public cu aceste acuzații. Singurul uitat veți fi chiar dumneavoastră, domnule Bode, asta dacă nu veți întreține atenția prin alte "mari realizări" precum celebrul somn de pe banchetă ori măsurile luate în cazul porcului de 160 de kilograme, căci la capitolul A FACE CEVA, nu ați făcut altceva decât să tot păcăliți polițiștii cu promisiuni.

Am mai văzut că dl Bode le-a vorbit tinerilor absolvenți de la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina, școală pe care am absolvit-o și eu cu vreo 16 ani în urmă. Și atunci, la absolvire, ne-a vorbit vreun ministru sau vreun secretar de stat, vă dați seama ce mari realizări o fi avut apoi, dacă nici nu mai știu cine a fost.

Nu-mi amintesc nici ce ne-a zis, dar probabil aceleași fraze legate de demnitate, onoare și alte lucruri străine chiar de cei care le rostesc. Măcar de le-ar fi zis dl Bode să nu se deplaseze la misiuni cu sirene fără să aibă urgențe, iar dacă o fac, să nu doarmă pe banchete. Ar fi avut mult sens și ar fi fost și o glumiță bună, mai bună decât aia cu porcul.

Sau să le fi zis elevilor să nu plagieze... ar fi fost și asta o glumă destul de bună", a scris Godină pe pagina sa de pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#marian godina, #lucian bode, #Emilia Sercan , #stiri Marian Godina