Marian Godină, după ancheta Recorder de la vârful BOR: „Ar aduce un plus doar dacă autoritățile s-ar sesiza”

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 09:45
9113 citiri
Marian Godină, după ancheta Recorder de la vârful BOR: „Ar aduce un plus doar dacă autoritățile s-ar sesiza”
Marian Godină a comentat pe pagina sa de Facebook ancheta Recorder despre „clanul Marelui Alb” FOTO Facebook/Marian Godină

Celebrul polițist brașovean Marian Godină a comentat, pe pagina sa de Facebook, unde este urmărit de 570.000 de persoane ultima anchetă Recorder, care dezvăluie o rețea de reabilitare a unor biserici din bani publici.

„Primul lucru pe care l-am observat a fost că unui jurnalist îi e mult mai ușor să se infiltreze printre niște mari prelați decât îi e unui polițist sub acoperire să se infiltreze într-un grup de infractori. Ăia-s mult mai prevăzători, își iau măsuri de precauție și sunt mult mai deștepți, verificând la sânge orice persoană apare în anturajul lor.

La Recorder nu a fost atât de greu, cu un simplu nume destul de comun (Gabriel Petrescu) un reporter a reușit să poarte discuții deschise cu oameni sus puși. Culmea e că îl puneau să își lase telefonul în altă cameră, asta în timp ce erau înregistrați audio-video.

Trecând peste astea, reportajul ar aduce un plus doar dacă autoritățile s-ar sesiza, lucru de care sunt convins că se va întâmpla, iar anchetele vor avea și o finalitate. (de asta nu mai sunt convins)”, a scris Godină, pe Facebook.

Potrivit polițistului, „oamenii care bănuiau că au loc afaceri d-astea acum doar s-au convins, dacă nu cumva erau convinși dinainte”.

„Ceilalți, cei care nu credeau că se poate întâmpla așa ceva, nu vor crede nici după ce vor viziona această anchetă jurnalistică. O dată, pentru că mulți dintre ei nu vor avea răbdare să vizioneze tot materialul, iar dacă o vor face, nu vor înțelege mare lucru. Va fi de ajuns un comentariu care să le confirme părerea, și anume, că cineva vrea să discrediteze Biserica și că totul este o invenție. Sau că banii chiar s-au dus pe renovarea bisericilor. Căci o parte din ei chiar s-au dus acolo.

Adevărul e că reportajul e destul de greoi pentru omul simplu care nu știe cum e cu licitațiile, cu prețurile umflate, cu comisioanele etc. Unii chiar au comentat că nu văd ce ar fi nelalocul lui, oamenii ăia până la urmă renovau biserici, adică făceau treabă.

Cineva ar trebui să le explice mult mai concret”, a mai arătat Godină.

Polițistul a explicat esența anchetei Recorder, în viziunea sa. „De exemplu, domnul acela cu bolid de lux, patronul unei firme care se ocupa cu renovarea bisericilor, e bogat din banii lor, din banii munciți cu greu de cei care își plătesc în mod onest dările la stat.

Dacă ai o firmă de construcții și "nu cumperi ziarul Lumina", mai pe românește dacă nu faci parte din rețeaua lor, nu ai nicio șansă să câștigi un contract pentru a renova o biserică.

Iar dacă ai "har", cumperi ziarul "Lumina" și primești "binecuvântare", ai acces la contracte pe care le umfli cu ce prețuri vrei tu.

Gândiți-vă că din banii pe care-i plătiți statului prin impozite, se plătesc lucrări simple de văruire cu 5700 de lei pentru câteva zeci de metri pătrați. Din banii ăia, patronul ăla își cumpără bolizi scumpi din care vă privesc cu dispreț în trafic și duc vieți opulente, dându-și aere de adevărați oameni de afaceri. Din banii voștri”, a mai arătat Godină, pe Facebook.

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Comisia Europeană a deschis luni, 22 aprilie, o anchetă împotriva noii aplicaţii TikTok Lite şi ameninţă să suspende, începând de joi, o funcţie a reţelei de socializare chinezeşti...
#marian godina, #ancheta, #Recorder , #stiri Marian Godina