Mariah Carey, concert pentru un dictator - cati bani a primit

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 12:11
3038 citiri
Mariah Carey, concert pentru un dictator - cati bani a primit
Foto: The Guardian

Mariah Carey a sustinut un concert de Craciun in Angola, la invitatia presedintelui Jose Eduardo dos Santos. Ea a fost rasplatita cu 1 milion de dolari pentru prestatie, intr-o tara in care 70% din populatie traieste cu mai putin de 2 dolari pe zi.

In timpul spectacolului, care a inclus trei schimbari de tinuta, inclusiv nelipsitul costum de Mos Craciun, Mariah a spus ca este "fericita si se simte onorata sa impartaseasca acest spectacol cu presedintele Angolei".

Dos Santos a preluat puterea in 1979 in urma unui indelungat si sangeros razboi civil, din care a iesit invingator.

Fiica lui, Isabel dos Santos, este considerata cea mai bogata femeie din Africa. Ea este posesoarea unei averi de 1 miliard de dolari si este co-proprietara Unitel, compania de telefonie mobila ce detine monopolul in Angola. Unitel a finantat concertul lui Mariah Carey, relateaza The Guardian.

Nu este prima data cand interpreta a sustinut un spectacol pentru un dictator. In urma cu cinci ani, ea a participat la un concert de Anul Nou pentru familia fostului lider libian Muammar al-Gaddafi, fiind platita pentru aceasta prezenta tot cu un milion de dolari.

De data aceasta spectacolul cantaretei a atras atentia presedintelui Fundatiei pentru drepturile omului, Thor Halvorssen. Acesta a declarat ca Mariah Carey ar fi trebuit sa se informeze cu privire la acuzatiile de coruptie si de abuzuri impotriva drepturilor omului ale presedintelui angolez inainte sa accepte oferta de a participa la gala.

"Mariah Carey se pare ca nu se mai satura de banii dictatorilor, incasand peste un milion de dolari de data aceasta. Cu cinci ani in urma, a cantat pentru familia dictatorului libian Muammar al-Gaddafi. Acum, a trecut de la recitaluri private la manifestari publice de sprijin si credibilitate pentru unul dintre cei mai corupti tirani, care incalca drepturile omului, din Africa. Este spectacolul trist al unui artist international cumparat de un stat politienesc nemilos pentru a distra si legitima cleptocratia tata - fiica, ce a strans miliarde prin metode indoielnice, in timp ce majoritatea angolezilor traiesc cu mai putin de doi dolari pe zi", a adaugat Halvorssen.

Mariah Carey, castigatoare a cinci premii Grammy, a cunoscut succesul in anii '90, prin lansarea unui album care ii poarta numele. Potrivit revistei Billboard, Mariah a fost cea mai de succes cantareata in Statele Unite ale Americii in anii '90, iar albumele ei s-au vandut in peste 200 de milioane de copii.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Mariah Carey Craciun dictator, #Mariah Carey in Angola, #craciun controversat Mariah Carey , #muzica
Comentarii