Mai tare ca Mariah Carey! Cantaretul cu cel mai mare ambitus din toate timpurile

Joi, 22 Mai 2014, ora 14:56 14002 citiri
Foto: boomsbeat.com

Calitatile vocale ale cantaretei Mariah Carey sunt indiscutabile, insa un studiu recent a aratat ca nu ea are cel mai mare ambitus, asa cum se vehicula.

In cadrul cercetarii, s-a masurat ambitusul in cazul a 70 de cantareti faimosi din toate timpurile, dintr-o varietate de stiluri.

S-a masurat atat cea mai joasa nota, cat si cea mai inalta, precum si "distanta" dintre acestea, inclusiv in cazul unor artisti precum Kelly Clarkson, Justin Bieber sau Lorde.

Axl Rose conduce la categoria cea mai joasa nota, dar si la ambitus, el fiind intrecut, la cea mai inalta nota, de Mariah Carey, Christina Aguilera si Prince, informeaza People.

Ambitusul solistului formatiei Guns N' Roses se intinde de la nota La din octava intai pana la nota Re bemol din octava a sasea. Comparativ, cea mai joasa nota atinsa de Mariah Carey este La din octava a doua, iar cea mai inalta este Si din octava a saptea.

Printre artistii luati in considerare in cadrul studiului, care nu doreste sa dea un verdict, se afla si Freddie Mercury, Tina Turner, Steven Tyler, Jenis Joplin, Bob Marley, Aretha Franklin, Barry White, Kurt Cobain, Iggy Pop, Mick Jegger, dar si Lady Gaga, Taylor Swift sau Eminem.

De mentionat e ca masuratorile s-au facut pe inregistrari realizate in studio si nu live, in timpul concertelor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News