Maria Sharapova revine, WTA nu considera o problema zgomotele scoase de rusoaica

Marti, 03 August 2021, ora 11:292504 citiri
Maria Sharapova revine, WTA nu considera o problema zgomotele scoase de rusoaica
Foto: Instagram/Maria Sharapova

Revenirea Mariei Sharapova in tenisul feminin readuce in atentia problema tipetelor scoase de jucatoare in timpul meciurilor.

Nume precum Sharapova, Azarenka si Elena Vesnina obisnuiesc sa scoata zgomote ce masoara mai mult de 100 de decibeli in timpul meciurilor, dar WTA spune ca nu este o problema.

"Zgomotele scoase de jucatori nu sunt o problema. Oricum, nu mai este situatia din urma cu cativa ani. Acum tot mai putine jucatoare tipa in timpul meciurilor", a afirmat presedintele WTA, Steve Simon, pentru Tennis Italiano.

In urma cu doi ani, presa americana a realizat topul celor mai galagioase jucatoare din istoria tenisului si, asa cum era de asteptata, primul loc ii apartine Mariei Sharapova.

Rusoaica are un record masurat de 101 decibeli, ceea ce echivaleaza cu suntele scoase de un avion ce tocmai decoleaza.

Locul doi este ocupat de portugheza Michelle Larcher de Brito (decibeli neconfirmati), ale carei urlete sunt la fel de puternice precum motorul unei masini de Formula 1.

Cu 93,2 de decibeli, americanca Monica Seles ocupa locul trei in acest top. Ea este printre primele jucatoare care au dat nastere acestui fenomen. Dupa retragerea din activitate, Seles a afirmat ca regreta ca urla atat de puternic.

Pe locul patru se afla Serena Williams, cu 88,9 decibeli, care s-ar traduce in echivalentul unui pickamer.

Ultimul loc in acest top ii revine lui Venus Williams, cu 85 de decibeli, ceva mai silentioasa decat sora ei, dar suficient de enervanta pentru spectatorii tenisului.

C.S.

Comentarii
GERONIMO77
rank 1
pana la urma nu ie vorba de sah,ci de tenis-denis !
cbucur
rank 5
Maimutele urlatoare...