Lovitura financiara colosala data de Maria Sharapova - Cum a construit rusoaica un adevarat imperiu

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 11:007058 citiri
Lovitura financiara colosala data de Maria Sharapova - Cum a construit rusoaica un adevarat imperiu
Foto: fedcup.com

2015 nu a fost nici pe departe un an foarte bun pentru Maria Sharapova din punctul de vedere al performantelor sportive, insa cand vine vorba de partea financiara rusoaica a fost la inaltime.

Pentru al 11-lea an consecutiv, Sharapova a fost desemnata sportiva cu cele mai mari incasari, avand venituri in valoare totala de 29.7 milioane de dolari, dintre care 23 au venit din sponsorizari, potrivit Forbes.

Cum a ajuns Sharapova sa aiba aceste incasari impresionante? Prin munca si perseverenta, dupa cum remarca Sport Techie, intr-o analiza a evolutiei financiare a rusoaicei.

Sharapova a pus mare pret pe imaginea sa si a devenit astfel una dintre cele mai populare sportive din lume pe retelele de socilizare, avand aproape 2 milioane de urmaritori pe Twitter si peste 15 milioane de fani pe Facebook.

Potentialul Sharapovei a fost remarcat de firma de echipament sportiv Nike inca de cand sportiva avea doar 11 ani. Colaborarea inceputa atunci continua si astazi, Sharapova semnand un contract pe o perioada de 8 ani, in valoare de 70 de milioane de dolari.

Iar bornele importante din cariera de afacerist a rusoaicei nu se opresc aici. In 2014 ea a devenit prima femeie ambasador a Porsche, avand, de asemenea, contracte de sponsorizare cu Evian si Tag Heuer.

Pe langa aceste contracte, Sharapova a inceput si mai multe afaceri pe cont propriu. In 2012, sportiva a investit 500 de mii de dolari si a lansat brandul de acadele "Sugarpova". In primele sase luni a vandut peste 30 de mii de bucati, iar astazi reuseste sa vanda peste 5 milioane anual in 30 de tari, avand 12 arome diferite.

Recent, Sharapova a pus bazele a doua afaceri diferite: un brand de haine si unul de bijuterii, iar in 2016 va lansa o companie de ciocolata, sub brandul ChocoPova.

Pe langa toate aceste activitati, Sharapova se implica si in cauzele sociale, ajutand in special victimele dezastrului de la Cernobil.

C.S.