Tragedia din Muntenegru: Grapini spune ca agentia de turism n-are nicio vina

Marti, 25 Iunie 2013, ora 21:391539 citiri
Tragedia din Muntenegru: Grapini spune ca agentia de turism n-are nicio vina
Foto: Epoch Times

Ministrul delegat pentru Turism, Maria Grapini, a declarat marti ca agentia de turism care a organizat excursia tragica din Muntenegru nu are nicio vina, firma de transport fiind de fapt responsabila de accident.

"Agentia nu are nicio vina. Toate obligatiile si toata raspunderea in cazul unui accident revin, prin contract, firmei de transport", a spus Grapini, citata de Realitatea TV.

Agentia de turism se numeste "Mareea" si a fost verificata, marti, de Autoritatea Nationala pentru Turism. Reprezentantii fimei au comunicat si ei ca nu au fost gasite nereguli.

"In urma controlului efectuat astazi, 25.06.2013, la sediul operational Mareea din Bucuresti de catre organele abilitate ale Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) a fost emisa o nota de constatare prin care se arata ca agentia Mareea functioneaza in baza licentei de turism valabile.

S-a constatat ca administratorul societatii detine brevet de turism si ca societatea este in posesia tuturor documentelor si avizelor necesare valabile (polite de asigurare si insolventa la Generali)", se arata intr-un comunicat al "Mareea".

Tragedia din Muntenegru Cauza accidentelor in transporturi si solutiile specialistilor

Maria Grapini a afirmat ca legile ar trebui sa fie mai aspre in Romania, iar o eventuala lipsa de responsabilitate a celor care controleaza mijloacele de transport si soferii sa fie sanctionata mai drastic.

Tragedie in Muntenegru: Reprezentantii companiei de transport, audiati la Parchet

Potrivit Mediafax, "Mareea" este una dintre cele mai importante agentii de turism din Romania, cu afaceri de 64 milioane de lei anul trecut, plasandu-se pe pozitia a noua la nivel national dupa nivelul vanzarilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News