Plecata din PC, Grapini e acuzata ca a schimbat yala sediului. Ce spune europarlamentarul

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 14:52
5152 citiri
Plecata din PC, Grapini e acuzata ca a schimbat yala sediului. Ce spune europarlamentarul
Foto: Ziare.com

Fuziunea PC cu PLR a starnit nemultumirea europarlamentarului Maria Grapini, care a demisionat din Partidul Conservator, fiind apoi acuzata de "tradare". Ba chiar a aparut in presa si informatia conform careia ar fi schimbat incuietorile de la sediul partidului.

Romania Tv a anuntat, vineri, in ziua in care PLR si PC au semnat protocolul de fuziune, ca Maria Grapini ar fi schimbat incuietorile de la sediul PC. Contactata de Ziare.com, Marian Grapini a precizat ca nu stie despre ce este vorba si ca se afla in vizita in Coreea.

"Eu sunt in Coreea, dupa cum am anuntat. (...) Nu stiu, eu sunt in Coreea, nu stiu despre ce incuietori si nu stiu despre ce sediu e vorba. E cabinetul meu de europarlamentar, eu in cabinetul meu de europarlamentar am tinut si sedintele si sediul partidului. Nu cunosc, asta este o chestie... Sunt in Coreea", ne-a declarat europarlamentarul.

Grapini pleaca din PC: M-ati dezamagit, domnule Daniel Constantin!

Grapini, care marti a anuntat ca-si da demisia din PC, din cauza fuziunii cu PLR, prin intermediul unei scrisori dure adresate presedintelui formatiunii, Daniel Constantin, este criticata de vicepresedintele Cornelia Negrut, deputat PC.

"In mod obisnuit, nu intru in polemici cu oameni care nu cred in valorile fundamentale ale democratiei. Cu atat mai mult cu oameni fara coloana vertebrala politica, adica tradatori.

(...) Trecand peste greselile de ortografie proverbiale deja ale fostei noastre colege, vreau sa fac unele precizari absolut necesare in momentul 19 iunie 2015 pentru formatiunea noastra politica!

(...) Doamna Grapini este un exemplu nu dintre cele mai elocvente, si poate nici de urmat, despre cum a putut obtine un om angrenat in politica aproape tot din partea partidului sau! A Partidului Conservator! Cred ca numai luna de pe cer nu a primit-o doamna Grapini, pentru activitatea 'prestigioasa' derulata in sprijinul formatiunii noastre, cu ghilimele de rigoare", spune vicele PC, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Negrut sustine ca talentul Mariei Grapini in domeniul economic este "discutabil".

"Fosta noastra colega ne transmite cat de mult a alergat ea prin toata tara in calitatea sa de ministru sau viitor europarlamentar! De acord, cu precizarea ca a facut aceste 'eforturi' doar pentru a se face ea cunoscuta, pentru a-si consolida imaginea si pentru a nu mai da apa la moara presei care o acuza permanent de violarea limbii romane!

(...) Sa vii acum si sa-l acuzi pe Daniel Constantin ca a incercat sa distruga partidul si alte bazaconii de necomentat, mi se par elemente esentiale de educatie si bun simt care lipsesc din bagajul principiilor doamnei europarlamentar", mai spune vicepresedintele PC, care sustine ca fuziunea cu PLR este "unica solutie de salvare de la desfiintare" a partidului conservatorilor.

Nu in ultimul rand, Cornelia Negrut evoca "un pasaj din 'Cel mai iubit dintre pamanteni', a lui Marin Preda, care spunea sugestiv in felul urmator: 'Cine tradeaza va fi tradat!'".

Tariceanu: ALDe nu e bagheta magica

Presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu, a atras atentia vineri ca fuziunea PC cu PLR si formarea noului partid, ALDe, nu reprezinta "o bagheta magica" menita sa aduca un castig electoral instaneu.

"Nu este bagheta magica, nu va asteptati ca simplul anunt privind fuziunea ne va duce la o crestere instantanee, fara osteneala, in fata electoratului. Osteneala noastra, efortul nostru, trebuie sa fie consistente. Avem un obiectiv ambitios in fata si fuziunea nu este decat o etapa intermediara", a spus Tariceanu, citat de Stiripesurse.ro.

PLR si PC se unesc si nasc un partid cu nume inedit (Video)

Presedintele PLR a sustinut joi o conferinta de presa comuna cu liderul PC, Daniel Constantin, in care cei doi au anuntat fuziunea celor doua formatiuni si crearea unui nou partid ce va fi numit ALDe.

"Am hotarat ca, astazi, cand toate pregatirile s-au incheiat si ne pregatim pentru evenimentul de maine, adica congresul de fuziune, sa venim in fata dvs. Am incheiat toate discutiile, am stabilit care sunt principiile pe baza carora vom face fuziunea si ideile esentiale, politice, care vor fi promovate de noua formatiune politica.

Rezultatul fuziunii este sa constituim o importanta forta de centru-dreapta, de factura liberala, fara niciun fel de echivoc, o forta politica care reprezinta o a treia optiune diferita de cea data de partidele devenite oarecum traditionale pe scena politica.

Noul partid va fi denumit ALDe, Alianta Liberalilor si Democratilor, si va face parte din familia liberala europeana", a spus Tariceanu.

F.N.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Maria Grapini fuziune PC PLR, #PC PLR fuziune ALDE, #Tariceanu fuziune PC PLR , #stiri Maria Grapini
Comentarii
Poza coolsnow
coolsnow
rank 5
Poza copilul
copilul
rank 1
Nea Ciuciule,matale compari o fomista a grevei,cu un Domn,care da de