Plecata cu scandal din PC, Maria Grapini a gasit Partidul Puterii Umaniste

Joi, 02 Iulie 2015, ora 07:28 3331 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul Maria Grapini a anuntat, miercuri, ca s-a inscris in Partidul Puterii Umaniste, partid care intentioneaza sa aiba cat mai multi candidati la alegerile parlamentare.

"M-am inscris deja in Partidul Puterii Umaniste, am asteptat Congresul de formare al ALDE. Eu consider ca nu am plecat de la PC. Am facut o scrisoare deschisa catre presedintele Daniel Constantin, am discutat cu el, i-am spus ca nu este bine sa renuntam la partid. A decis, din punctul meu de vedere, nestatutar, dar e problema lui.

A doua zi dupa Congresul ALDE, am hotarat sa ma inscriu intr-un partid nou, Partidul Puterii Umaniste. Eu fac parte din grupul de initiativa al acestui partid, iar in cateva zile am facut grupuri de initiativa si lideri interimari in 15 judete", a declarat Grapini.

Plecata din PC, Grapini e acuzata ca a schimbat yala sediului. Ce spune europarlamentarul

Ea a spus ca printre conservatorii care sunt in prezent in ALDE unii au crezut ca se face alianta cu PLR, dar si-au dat seama ca dupa congresul de fuziune PC a disparut.

"Eu cred ca cel mai bine vom vedea cu 6 luni inainte de alegerile locale, cand consilierii de la PC, care acum sunt constransi sa ramana pentru ca isi pierd functiile daca pleaca, nu vor mai avea aceasta problema.

Eu voi lucra la constructia acestui partid, am spus-o, nu vreau sa fiu lider la nivel national, dar voi fi in grupul de conducere. Nu mi-a placut ce a facut Daniel Constantin, de aceea nu am ramas cu el. Eu mi-am ales calea. Sustin in continuare guvernarea Ponta. La alegerile locale, noi vrem sa candidam singuri, sa vedem ce o sa se intample. Cred ca vom avea sanse bune, e proba noastra de incercare", a mai spus Grapini.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News