Grapini nu intelege de ce a fost reclamata in Parlamentul European: Mi se pare asa, scolareste

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 16:14 3347 citiri
Foto: Sorin Sfirlogea

Maria Grapini a declarat ca nu intelege de ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reclamat-o la Parlamentul European cu privire la incalcarea independentei Justitiei, dupa ce europarlamnatrul a vorbit in PE despre procesul lui Dan Voiculescu.

"Eu nu am inteles notiunea de a reclama, pentru ca eu reclam pe cineva care face parte dintr-o institutie, dar care a vorbit in afara ei, dar eu in plenul parlamentului am vorbit. Ce o sa inteleaga presedintele Parlamentului, ca eu nu am vorbit prin spate, am vorbit in plenul Parlamentului. Exista un regulament si un cod de conduita al eurodeputatilor si m-am incadrat fara probleme acolo. Am constiinta impacata ca nu am adus atingere", a explicat Grapini, potrivit B1 TV.

Europarlamentarul a spus ca fiecare dintre membri PE are dreptul sa faca declaratii politice pe orice domeniu. Ea i-a luat apararea fondatorului PC Dan Voiculescu, la sfarsitul anului trecut, in plenul Parlamentului European, spunand ca este condamnat politic, iar Inspectia Judiciara a stabilit ca a incalcat independenta justitiei.

"E dreptul lor sa judece, problema e ca mi se pare asa... scolareste (...) Eu am spus ca exista suspiciuni, nu m-am legat de fondul dosarului, ci de faptul ca anumite parti s-au extins fara a avea dreptul de aparare. Eu m-am legat de dreptul de aparare si de drepturile omului, nu de altceva. Nu am incalcat cu nimic codul de conduita. Pentru mine e usor straniu dupa 25 de ani sa nu ai dreptul ca cetatean sau ca parlamentar, sa ai teama sa mai faci vreo declaratie politica", a precizat Grapini.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a declarat, joi, ca plenul CSM a decis sa sesizeze Parlamentul European cu privire la incalcarea independentei Justitiei de catre Maria Grapini, pentru ca astfel de declaratii in PE sa nu mai aiba loc.

CSM va sesiza Parlamentul European in cazul Grapini

Purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, Tamara Manea, a precizat miercuri ca raportul IJ a fost finalizat si ca s-a constatat ca Maria Grapini prin declaratiile sale a afectat independenta Justitiei.

Maria Grapini a afectat independenta justitiei cand a vorbit in PE de procesul lui Voiculescu

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News