Grapini, corectata in direct: Ce greseli gramaticale a facut si ce stie despre Aurora Liceeanu

Marti, 06 Mai 2014, ora 16:11
6942 citiri
Grapini, corectata in direct: Ce greseli gramaticale a facut si ce stie despre Aurora Liceeanu
Foto: Arhiva

Maria Grapini si Cristian Preda, candidati la alegerile europarlamentare, au intrat intr-o polemica in direct, la o emisiune televizata. Printre altele, Preda a taxat si cateva scapari de limba romana ale fostului ministrul delegat pentru IMM-uri si Turism.

"Astazi, la intalnirea de pe strada, singurul repros care (sic! - n.red.) l-am avut apropo de ce spunea domnul Preda...", a spus Grapini, intr-o emisiune televizata la Digi 24.

"Pe care, doamna, ati vrut sa spuneti", a intervenit Preda. "Pe care", a repetat el, fara ca fostul ministru sa se opreasca, insa, din povestit.

"Calitatea limbii romane practicata de dvs. e o problema", i-a reprosat atunci Cristian Preda.

"Ei, lasati, nu ma invatati dvs. limba romana!", a spus Grapini, care a primit imediat replica din partea lui Cristian Preda: "Ba va invat, ca sunt profesor".

Ministrul Grapini, urari pline de greseli. Raspuns acid celor care au corectat-o

Intr-un alt punct al discutiei, Preda a corectat-o pe Grapini cu privire la numele Aurorei Liiceanu, pe care fostul ministru il rostea "Liceeanu".

"Doamna Grapini, in primul rand v-as ruga - am facut si mai devreme apelul asta - sa aveti grija la limba romana. Pe doamna o cheama Li-i-ceanu. Aurora Liiceanu. Este o importanta autoare", a mentionat el.

Ministrul Grapini, o noua gafa: Va provoc sa-mi trimiteti "o imagine frumoase"

"Da, domnu' Preda, stati linistit, ca stiu limba romana. N-aveti alta observatie decat asta? Liceanu o cheama, am si cartile ei si stati linistit, ca o stiu! Invatati jurnalistii dvs. ce carti a scris Ileana Vulpescu, ca nu stiau zilele trecute", i-a raspuns Grapini.

Replica lui Cristian Preda nu a intarziat sa apara: "Doamna Grapini, sunt convins ca ati fi fost un bun profesor de jurnalism".

Maria Grapini: Am fost olimpica la Limba Romana, fac oricand un test de gramatica

Maria Grapini a fost taxata in repetate randuri pentru greselile gramaticale din postarile sale de pe Facebook, insa aceasta a explicat ca erorile sunt comise din graba sau din cauza noilor tehnologii, care o pun in dificultate. De asemenea, ea a adaugat ca a fost olimpica la Limba romana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Grapini Preda gramatica, #Grapini Preda cearta, #Grapini Preda greseli , #stiri Maria Grapini