Grapini, corectata in direct: Ce greseli gramaticale a facut si ce stie despre Aurora Liceeanu

Marti, 06 Mai 2014, ora 16:116730 citiri
Grapini, corectata in direct: Ce greseli gramaticale a facut si ce stie despre Aurora Liceeanu
Foto: Arhiva

Maria Grapini si Cristian Preda, candidati la alegerile europarlamentare, au intrat intr-o polemica in direct, la o emisiune televizata. Printre altele, Preda a taxat si cateva scapari de limba romana ale fostului ministrul delegat pentru IMM-uri si Turism.

"Astazi, la intalnirea de pe strada, singurul repros care (sic! - n.red.) l-am avut apropo de ce spunea domnul Preda...", a spus Grapini, intr-o emisiune televizata la Digi 24.

"Pe care, doamna, ati vrut sa spuneti", a intervenit Preda. "Pe care", a repetat el, fara ca fostul ministru sa se opreasca, insa, din povestit.

"Calitatea limbii romane practicata de dvs. e o problema", i-a reprosat atunci Cristian Preda.

"Ei, lasati, nu ma invatati dvs. limba romana!", a spus Grapini, care a primit imediat replica din partea lui Cristian Preda: "Ba va invat, ca sunt profesor".

Ministrul Grapini, urari pline de greseli. Raspuns acid celor care au corectat-o

Intr-un alt punct al discutiei, Preda a corectat-o pe Grapini cu privire la numele Aurorei Liiceanu, pe care fostul ministru il rostea "Liceeanu".

"Doamna Grapini, in primul rand v-as ruga - am facut si mai devreme apelul asta - sa aveti grija la limba romana. Pe doamna o cheama Li-i-ceanu. Aurora Liiceanu. Este o importanta autoare", a mentionat el.

Ministrul Grapini, o noua gafa: Va provoc sa-mi trimiteti "o imagine frumoase"

"Da, domnu' Preda, stati linistit, ca stiu limba romana. N-aveti alta observatie decat asta? Liceanu o cheama, am si cartile ei si stati linistit, ca o stiu! Invatati jurnalistii dvs. ce carti a scris Ileana Vulpescu, ca nu stiau zilele trecute", i-a raspuns Grapini.

Replica lui Cristian Preda nu a intarziat sa apara: "Doamna Grapini, sunt convins ca ati fi fost un bun profesor de jurnalism".

Maria Grapini: Am fost olimpica la Limba Romana, fac oricand un test de gramatica

Maria Grapini a fost taxata in repetate randuri pentru greselile gramaticale din postarile sale de pe Facebook, insa aceasta a explicat ca erorile sunt comise din graba sau din cauza noilor tehnologii, care o pun in dificultate. De asemenea, ea a adaugat ca a fost olimpica la Limba romana.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News