Dupa ce l-a aparat pe Voiculescu in PE, Grapini a intrat in atentia CSM

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 13:09
4102 citiri
Dupa ce l-a aparat pe Voiculescu in PE, Grapini a intrat in atentia CSM
Foto: banatulmeu.ro

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare ca urmare a afirmatiilor europarlamentarului Maria Grapini privind dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

"Ca urmare a afirmatiilor doamnei Grapini Maria, europarlamentar, facute cu ocazia interventiei din sesiunea plenara a Parlamentului European de la Strasbourg, in cuprinsul careia a declarat ca doreste sa traga un semnal de alarma privind suspiciunile cu privire la existenta procesului politic si cu privire la punerea in pericol a libertatii presei, indicand aspecte procedurale din dosarul denumit ICA, solutionat de catre Curtea de Apel Bucuresti, conducerea CSM a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii judecatorilor si procurorilor implicati in activitatea de solutionare a dosarului mentionat, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata intr-un comunicat al CSM.

Grapini a vorbit in PE despre "procesul politic" al lui Dan Voiculescu, Antena 3 si Mircea Basescu

Europarlamentarul PC Maria Grapini a citit, marti, o declaratie in plenul Parlamentului European in care a sustinut ca Dan Voiculescu a fost condamnat politic, iar confiscarile dispuse in procesul sau ar afecta indepdendenta presei.

"Doresc sa trag un semnal privind suspiciunile solide, bazate pe fapte, cu privire la existenta procesului politic si cu privire la punerea in pericol a libertatii presei in tara mea.

Dupa dezvaluirile facute la postul de televiziune apartinand familiei Voiculescu, probate cu inregistrari, prin care fratele presedintelui Romaniei a luat suma de 250.000 de euro pentru a scapa de condamnare un cunoscut interlop, procesul fondatorului trustului de presa, aflat de 6 ani pe rolul instantelor, a fost repus si judecat in 5 zile.

Termenele nerezonabile, de doar o zi, in timpul vacantei judecatoresti, neadmiterea celor 124 de exceptii ridicate de avocati, neadmiterea expertizei neutre, asa cum solicita Curtea Constitutionala, a dus (sic!) la condamnarea a 12 oameni. Iar omul politic Dan Voiculescu, fondator al trustului de presa care a relatat stirea, a primit pedeapsa maxima.

In final s-a procedat la confiscarea extinsa aplicata tertilor care nu au facut parte din proces si nu s-au putut apara, luandu-se astfel masuri de strangulare economica asupra postului care a facut dezvaluirea. Iata deci cum libertatea presei este amenintata si drepturile cetatenesti la aparare sunt incalcate", a citit de pe foaie, in limba romana, Maria Grapini.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Maria Grapini sesizare Inspectia Juridica, #Maria Grapini discurs Voiculescu , #stiri Maria Grapini